:

Vad är en Resurspedagog?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är en Resurspedagog?
  2. Vad gör en pedagogisk resurs?
  3. Vad är pedagog utbildning?
  4. Vad innebär det att vara resurs?
  5. Hur mycket tjänar en Resurspedagog?
  6. Vad är en resurs i skolan?
  7. Vad tjänar en pedagogisk resurs?
  8. Vad gör en pedagogisk assistent?

Vad är en Resurspedagog?

Vad innebär det att vara resurspedagog? – Vi resurspedagoger är de som jobbar närmast eleverna under deras skoldagar och på fritids, med allt från att hjälpa till under lektionerna till att vara med i aktiviteter på rasterna.

Vad gör en pedagogisk resurs?

- Stötta och hjälpa olika elever i behov av särskilt stöd i deras kunskapsutveckling och det sociala. - Samverka med lärarna kring arbetet i klasserna. - Ha föräldrakontakter vid behov. Vår vision är att skapa goda förutsättningar för livet genom meningsfull undervisning som gör skillnad – nu och i framtiden.

Vad är pedagog utbildning?

En pedagog vet hur man lär ut olika saker och har ofta stor kunskap inom vissa ämnesområden. Man hittar pedagoger inom alla typer av utbildning av både barn, ungdomar och vuxna. ... förskolan och skolan, på gymnasie- och högskoleutbildningar, folkhögskolor och YH-utbildningar.

Vad innebär det att vara resurs?

En resurs är en tillgång som behövs för att iscensätta ett projekt, skapa en produkt eller genomgå en process. Exempel på resurser är arbetskraft, tid, pengar, lokaler, naturtillgångar, råvaror, energi och kunskap.

Hur mycket tjänar en Resurspedagog?

32 500 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad är en resurs i skolan?

Abstract. I skolan ökar användningen av resurspersonal för elever i behov av särskilt stöd. ”Resurserna” innefattar främst elevassistenter, lärarassistenter och fritidshemspersonal, men även andra personalkategorier.

Vad tjänar en pedagogisk resurs?

Finns det ingen statistik för ett kön betyder det att det underlaget är för litet för det könet för att man ska kunna beräkna en medellön....Löneskillnader mellan män och kvinnor.

ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201623 500 kronor22 800 kronor
201724 100 kronor23 500 kronor
201824 500 kronor24 000 kronor

Vad gör en pedagogisk assistent?

Arbetet kan innebära att hjälpa eleven att få studiero och kunna delta i undervisningen. I vissa fall är man en praktisk hjälp för eleven genom att hjälpa till vid måltider, raster eller vid ombyte. Elevassistenten hjälper eleven att hitta individuella lösningar för att eleven ska kunna tillgodogöra sig kunskap.