:

Vad är rimligt att ta i bänkpress?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är rimligt att ta i bänkpress?
  2. Hur får man en bättre brygga i bänkpress?
  3. Varför är jag så svag i bänkpress?
  4. Vad ska man tänka på när man gör bänkpress?
  5. Hur mycket ska man kunna ta i marklyft?
  6. Hur mycket ska man ta i benpress?
  7. Varför brygga vid bänkpress?
  8. Hur brett skall man hålla i bänkpress?
  9. Hur snabbt kan man öka i bänkpress?
  10. Varför träna bänkpress?

Vad är rimligt att ta i bänkpress?

Rimliga förväntningar på din styrka i bänkpress En vuxen kvinna med en kroppsvikt kring 65-70 kg kan förvänta sig att nå ungefär 50-60 kg efter samma tidsperiod. ... 100 kg för en kvinna är extremt bra, och de svenska rekorden ligger kring den vikten.

Hur får man en bättre brygga i bänkpress?

5 TIPS FÖR ATT FÖRBÄTTRA DIN BÄNKPRESS!

  1. Behåll “bryggan” genom hela lyftet. Ett vanligt misstag är att man tappar “bryggan” under ett lyft. ...
  2. Variera belastning ofta. Ofta är lika med varje vecka, gärna varje pass. ...
  3. Håll ett brett grepp och träffa rätt. ...
  4. Träna med stopp. ...
  5. Teknik, Teknik, Teknik!

Varför är jag så svag i bänkpress?

En annan muskel som används när du bänkpressar är axlar. Bänkpress involverar både bröst, triceps och axlar. Om axlar och/eller triceps är svaga så kan detta hämma dina resultat.

Vad ska man tänka på när man gör bänkpress?

Brösta upp dig ordentligt och in och ner med skulderbladen. Det här gör du bland annat för att skydda axlarna och för att öka stabiliteten. Svanka eller inte svanka? En liten svank när du tränar bänkpress är verkligen ingen fara, det kan till och med kännas bättre än att ha hela ryggen i bänken.

Hur mycket ska man kunna ta i marklyft?

På elitnivå är de klassiska drömgränserna dubbla kroppsvikten i bänk och tre gånger kroppsvikten i mark, om någon tycker att nivåerna ovan verkar för enkla.

Hur mycket ska man ta i benpress?

Plattans lutning och det sätt på vilket tyngderna är lastade gör att det blir en viss hävstångseffekt, vilket gör att betydligt tyngre vikt kan lastas på än vad benen i själva verket behöver pressa. 300 kg i benpress behöver inte nödvändigtvis vara särskilt imponerande, 120 kg i knäböj känns i många fall "tyngre".

Varför brygga vid bänkpress?

Ytterligare en effekt av att brösta upp sig och skapa en liten "brygga" i ryggraden är att det placerar mer vikt på skulderbladen, vilket hjälper till att stabilisera dessa och hålla dem på plats.

Hur brett skall man hålla i bänkpress?

Bredden ska ligga på 55 till 71 centimeter beroende på hur du är byggd. Dina underarmar ska vara lodräta mot golvet när stången vidrör ditt bröst. Själva greppet ska du säkra med dina tummar genom att rotera dina händer inåt. Greppa inte stången för nära dina fingrar, det kommer att ge dig värk i handlederna.

Hur snabbt kan man öka i bänkpress?

I början ökar du alltid mycket, eftersom kroppen reagerar på träning rätt så bra i början. Men efter något år, så är det bra om man kan öka ca 15-20 kg / år. Då gäller det som sagt att ha ett bra träningsprogram. Ökat 30 kg på 2 månader.

Varför träna bänkpress?

Bänkpress är en grym övning för att bygga volym på bröstmuskulaturen och en grym övning för att utveckla överkroppsstyrka. Men kom ihåg att det finns många faktorer att ta hänsyn till för att utföra en bra bänkpress. Din teknik påverkar både effekten du vill få ut av övningen och hjälper dig att minska skaderisken.