:

Hur får man Rallylicens?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man Rallylicens?
  2. Hur gammal för att köra rally?
  3. Vart kan man köra rally?
  4. Måste man ha kartläsare i rally?
  5. Hur tar man Folkracelicens?
  6. Får man köra rally utan körkort?
  7. Hur blir man kartläsare?
  8. Hur kör man rally?

Hur får man Rallylicens?

Ta en rallylicens För att tävla i rally behöver du en rallylicens, det är varken svårt eller dyrt att ta. Du skall först gå en kurs på 4-8 timmar som kostar ca 500 kr. Du behöver också en kurs i LABC (första hjälpen), ibland ingår denna i licenskursen. Licenskurser hittar du i kalendern på Bilsportförbundet.

Hur gammal för att köra rally?

Mer om Rally Giltigt B-körkort, ungdomsrally från 16 år. Åldersgräns kartläsare: Från det år du fyller 13.

Vart kan man köra rally?

Om man vill börja köra rally kan man vända sig till den lokala motorklubben och höra sig för vilka möjligheter som finns. Motorklubbar och föreningar hittar man runt om i landet. Det finns en del förarbete att göra innan man kan ge sig ut på bana eller delta i tävling.

Måste man ha kartläsare i rally?

Kartläsaren talar sedan om för föraren hur vägen framför dem ser ut under racet. Detta gör att i princip går det inte köra en rallysträcka utan en kartläsare, vilket gör att förare och kartläsaren måste vara ett team som samarbetar bra och är nästan som i symbios.

Hur tar man Folkracelicens?

SV: hur tar man licens? Du behöver inte gå kursen i den klubb du tänkt tävla i heller. Men du måste vara medlem i en klubb då du tar licensen. Eller om du går kursen i den klubb du tänkt tävla för kan man oftast betala medlemsavgiften då du tar licens.

Får man köra rally utan körkort?

3. Rally. Motorsporten Rally kräver inget körkort när du väl deltar på specialbanorna och kör i själva rallytävlingen.

Hur blir man kartläsare?

Hur blir man rallyförare/kartläsare? krav: Gitligt körkortstillstånd,vara svensk medborgare,medlem i motorklubb samt en handledare som är godkänd vid övningskörning enl. TSV:s krav och som innehar kartläsar/co driver licens. Debutlicens: Får man om man är 18 år och har körkort efter genomgången utbildning nedan.

Hur kör man rally?

Vägar för rally kallas för specialsträckor, vilket är en avstängd bana för att ta sig från start till mål snabbast. Emellan olika specialsträckor kör man på så kallade “Transportsträckor”. Då måste vanliga trafikregler följas. Till skillnad från andra motorsporter, finns det också en utbildad kartläsare.