:

Hur blir man gränspolis?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man gränspolis?
  2. Vad gör en Gränskontrollant?
  3. Är Passkontrollanter poliser?
  4. Vad krävs för att bli Flygplatskontrollant?
  5. Vad tjänar en Gränskontrollant?

Hur blir man gränspolis?

Att studera till Gränskontrollant Passkontrollanter utbildas internt efter anställning. Utbildningen är cirka en månad lång och består av en teoridel och en praktikdel. Innan du blir anställd görs även registerkontroll ur polisens belastningsregister. Detta gäller all personal som arbetar inom flygplatsområdet.

Vad gör en Gränskontrollant?

Du kontrollerar att medborgarna som kommer från ett land, som inte omfattas av Schengenavtalet, har korrekt pass, visum och andra inresehandlingar. Som gränskontrollant arbetar du också med avgående passkontroll med att kontrollera att passagerare som lämnar tredje land har giltiga handlingar.

Är Passkontrollanter poliser?

Passkontrollanter är civilanställda vid polismyndigheten och arbetar på flygplatser och i hamnar. Passkontrollanter arbetar med den yttre gränskontrollen, både på in- och utresa. ... Som civil utredare arbetar man med att tillsammans med poliserna utreda olika typer av brott som till exempel människosmuggling.

Vad krävs för att bli Flygplatskontrollant?

Flygplatskontrollanter utbildas på arbetsplatsen. Utbildningen styrs ifrån Luftfartsavdelningen på Transportstyrelsen och längden på utbildningen varierar något mellan de godkända leverantörerna av utbildning. Man måste vara minst 20 år gammal, ha fullgott färgseende och även kunna jobba natt.

Vad tjänar en Gränskontrollant?

30 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.