:

Vad gör en kommentator?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör en kommentator?
  2. Hur blir man Fotbollsjournalist?
  3. Vad tjänar Niklas Holmgren?
  4. Var är Bosse Hansson?
  5. Hur mycket tjänar en tv hallåa?

Vad gör en kommentator?

En sportkommentator kallas ofta för expertkommentator eller sportjournalist. ... En sportkommentators uppgift är att förenkla för tittarna eller åhörarna, genom att dels helt enkelt säga vad som händer i bild just vid det tillfället, men även komma med statistiska upplysningar och berätta vad som händer utanför bild.

Hur blir man Fotbollsjournalist?

Journalistutbildningen finns på såväl högskolenivå som yrkeshögskola och folkhögskola. Högskoleutbildningen omfattar 3 års studier på heltid och kan sedan byggas på mot en mastersexamen. Det finns även kortare påbyggnadsutbildningar inom högskolan för den som redan har en akademisk examen i ett annat ämne.

Vad tjänar Niklas Holmgren?

Under 2016 hade han en fastställd förvärvsinkomst på kronor som även inkluderar inkomst från ett innebandyprojekt som programledaren är delaktig i. – Det är en fantastisk förmån att man kan tjäna så pass bra när man gör något man älskar så pass mycket. Man får nästan nypa sig i armen hela tiden, säger han.

Var är Bosse Hansson?

Den nyblivna 75-åringen befinner sig i självvald karantän med sin fru i sommarstugan i Mellbystrand och berättar att SVT:s repris i söndags av Sverige-Ryssland från gruppspelet var den första hela VM-match från 1994 han såg under alla dessa år.

Hur mycket tjänar en tv hallåa?

37 200 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.