:

Hur är man en bra PT?

Innehållsförteckning:

  1. Hur är man en bra PT?
  2. Hur kan man bli en PT?
  3. Vad krävs för att bli personlig tränare?
  4. Hur ofta ska man träna med PT?
  5. Vad är PT pass?
  6. Vad kostar det att bli personlig tränare?

Hur är man en bra PT?

Som PT måste du vara duktig på att lyssna till och bygga förtroende hos dem som tränar på gymmet. Nyckeln är att lära sig att ge professionella rekommendationer och berätta hur du kan hjälpa en person att nå sitt slutmål, istället för att prata om extrapriser på PT-paket, förklarar han.

Hur kan man bli en PT?

blir du personlig tränare Du kan till exempel läsa PT-utbildningar på Yrkeshögskolan, folkhögskolor eller via utbildningar som anordnas av gym och träningsanläggningar. Men du kan även studera på högskola under tre år vilket öppnar upp för jobbmöjligheter på högre nivå som till exempel friskvårdskonsulent.

Vad krävs för att bli personlig tränare?

En seriös PT-utbildning bör innehålla grundliga teoretiska ämnesstudier varvat med praktiska moment. Omfattande grundkunskaper ger dig också en träningsförståelse som du har nytta av i nya situationer. Träning utvecklas hela tiden med nya spännande träningsformer och nya redskap.

Hur ofta ska man träna med PT?

Vi rekommenderar att spendera minst fem träningstillfällen med en PT, helst upp till 20 tillfällen så att man verkligen hittar sina rutiner och når de mål man har satt upp. Man kan träna hur ofta eller hur sällan man vill, men en gång i veckan brukar vara vanligt.

Vad är PT pass?

Det handlar om att ha någon som är expert på träning och kan lära dig det du behöver kunna för att själv träna effektiv och säker träning. Det handlar också om att ha någon som ser vem du är och hur du kan träna. Det är ju faktiskt så att de kan finnas skador och andra besvär som gör att du måste anpassa träningen.

Vad kostar det att bli personlig tränare?

En PT kostar mellan kr i timmen beroende på var i Sverige du bor. Exakt hur mycket en personlig tränare kostar beror på flera faktorer som t. ex. Utbildning, erfarenhet, beläggning samt vilket gym ni tränar på.