:

Hur mycket tjänar en ljustekniker?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket tjänar en ljustekniker?
  2. Vad krävs för att bli ljudtekniker?
  3. Vad är en Belysningsmästare?
  4. Vad gör en ljustekniker?
  5. Hur mycket tjänar man som musikproducent?
  6. Hur mycket tjänar en ljudtekniker?
  7. Hur blir man ljuddesigner?
  8. Vad gör en ljussättare?
  9. Hur mycket tjänar en ljusdesigner?

Hur mycket tjänar en ljustekniker?

31 800 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad krävs för att bli ljudtekniker?

En ljudteknikerutbildning krävs oftast om du ska få jobb som ljudtekniker. Om du vill läsa vidare på högskola eller universitet är Teknikprogrammet ett bra högskoleförberedande program där du får en bra grund inom el och tekniklära. Du kan även gå Estetiska programmet med inriktning musik om du vill bli ljudtekniker.

Vad är en Belysningsmästare?

Installerar och programmerar utrustning för ljus, ljud och scenmaskineri. Svarar för och sköter ljussättning. Ansvarar för sceners byggnad, funktion och tekniska utrustning samt underhåll. Planerar och genomför föreställningar med artister inom scenkonsten.

Vad gör en ljustekniker?

En ljusteknikers ljussättning fyller olika funktioner, beroende på för vilken uppsättning som du skapar, TV-inspelningar, på konserter, festivaler, teater och andra sorters föreställningar och evenemang.

Hur mycket tjänar man som musikproducent?

38 100 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur mycket tjänar en ljudtekniker?

Hur mycket tjänar en ljudtekniker? Snittlönen för en ljudtekniker är 30600 kronor i månaden.

Hur blir man ljuddesigner?

Kandidatprogrammet i Scenkonst med inriktning ljuddesign vänder sig till dig som är intresserad av att utbilda dig inom scenkonst och som vill arbeta inom det professionella, samtida scenkonstfältet som ljuddesigner. Att arbeta inom scenkonst innebär många möjligheter.

Vad gör en ljussättare?

I ljusdesigners profession ingår det att skapa belysningsanläggningar som fungerar väl tekniskt, är anpassade till brukarens behov, är visuellt komfortabla samt tillför estetik till rummet.

Hur mycket tjänar en ljusdesigner?

Löneskillnader mellan män och kvinnor

ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201729 700 kronor31 000 kronor
201830 800 kronor30 500 kronor
201930 600 kronor30 600 kronor
202029 000 kronor32 200 kronor