:

Vilka kan vara med i Kommunal?

Innehållsförteckning:

 1. Vilka kan vara med i Kommunal?
 2. Vad ingår i medlemskap Kommunal?
 3. Vad ingår i medlemskapet?
 4. Varför vara med i facket Kommunal?
 5. I vilken bransch ingår barnskötare?
 6. Vad kostar det att vara med i facket IF Metall?
 7. Vad ingår i facket?

Vilka kan vara med i Kommunal?

Du som är anställd i kommun, landsting, kyrka, kooperativ, privat eller kommunalt bolag eller jobbar inom naturbruksområdet kan bli medlem i Kommunal.

Vad ingår i medlemskap Kommunal?

Som medlem i Kommunal är ditt hem och din inkomst försäkrad, och du är också försäkrad mot olycksfall och skador på fritiden. I medlemsavgiften ingår en bra hemförsäkring, inkomstförsäkring och en försäkring mot olycksfall och skador på fritiden.

Vad ingår i medlemskapet?

Medlemskapet

 • Någon att fråga - medlemsrådgivning och förhandlingshjälp. ...
 • Inkomstförsäkring - extra trygghet vid arbetslöshet. ...
 • Koll på din lön - lönerådgivning och marknadslöner. ...
 • Ditt medlemskap - du bidrar till ett bättre arbetsliv för alla.

Varför vara med i facket Kommunal?

Som medlem i Kommunal får du stöd för att utveckla dig själv och ditt jobb, expertråd kring allt som rör ditt yrke och hjälp om något skulle hända. Dessutom ingår kvalificerad rådgivning om dina arbetsvillkor och en av marknadens bästa hem- och olycksfallsförsäkringar.

I vilken bransch ingår barnskötare?

Inom branschen förskola och skola har Kommunal medlemmar med yrken som barnskötare, dagbarnvårdare, fritidsledare och elevassistent. Den största gruppen är barnskötare.

Vad kostar det att vara med i facket IF Metall?

Medlemsavgift i IF Metall 2021 Lägsta medlemsavgift per månad är 230 kronor och högsta medlemsavgift per månad är 633 kronor. På vissa arbetsplatser kan det tillkomma en klubb- eller försäkringsavgift på grund av lokalt förhandlade förmåner.

Vad ingår i facket?

Vad gör facket? Fackets uppdrag är att driva sådana frågor som deras medlemmar tycker är viktiga. Det kan handla om löner, semesterregler, pensionsavtal, kollektivavtal, arbetsmiljö och säkerhet, jämställdhet, villkor, jämställdhetsfrågor och mycket mer. Facket ska finnas på arbetstagarens sida och vara dennes röst.