:

Hur blir man av med hästgödsel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man av med hästgödsel?
  2. När ska man gödsla med hästgödsel?
  3. Hur blir man av med gödsel?
  4. Vem hämtar hästgödsel?
  5. Är hästgödsel bra?
  6. Kan man använda färsk hästgödsel?

Hur blir man av med hästgödsel?

Hästgödsel är ett verksamhetsavfall som kan ha många olika användningsområden, förutom som jordförbättringsmedel används den tex för att rena oljeförorenad jord (jorden blandas med gödsel och bakterier bryter ned oljan) och det går också att utvinna energi genom förbränning eller genom biogasutvinning.

När ska man gödsla med hästgödsel?

Det innebär att gödsel bör spridas främst på våren och sommaren. Hästgödsel och gödsel med mycket strömedel i kan även spridas under hösten, men bör då myllas eller plöjas ned i marken för att minska risken för närings- läckage.

Hur blir man av med gödsel?

För stall som har ont om mark, ligger nära bostadsområden med mera, kan mellanlagring av gödsel vara en bra lösning. Det innebär att gödselhögen regelbundet körs iväg till annan plats för lagring som ligger längre bort från stall och övrig bebyggelse.

Vem hämtar hästgödsel?

Hästgödsel | Sysav – tar hand om och återvinner avfall.

Är hästgödsel bra?

Hästgödsel är särskilt bra som jordförbättring om den är på torv, inte på flis, men kör du med det du har! Gödseln bör naturligtvis vara välbrunnen, men om du lägger ut den på hösten så hinner den ju brinna åtminstone delvis. Men lägg den på oodlade ytor, hästgödseln är ju varm när den brinner.

Kan man använda färsk hästgödsel?

FRÅGA: Kan jag använda färsk gödsel för att t ex gräva ner vid nyplantering av rosor? SVAR: Ja, de färska bajskluttarna – och inte djupare ner än de översta 10 cm!