:

Varför får man silverfisk?

Innehållsförteckning:

  1. Varför får man silverfisk?
  2. Kan man bli av med silverfisk?
  3. Hur förökar sig Långsprötad silverfisk?
  4. Varför får man silverfiskar i hemmet?
  5. Hur får man bort silverfiskar Husmorstips?
  6. Hur sprider sig silverfisk?

Varför får man silverfisk?

Silverfisken kan följa med varor och produkter som vi tar in i våra hem. Den kan även komma in genom att följa rörledningar på utsidan av rören. Den hittar sin föda i de avlagringar som bildas under avloppsventiler och galler. Favoritfödan är dock produkter som innehåller stärkelse, som exempelvis papper och tyg.

Kan man bli av med silverfisk?

blir du av med silverfiskar: Renhållning är A och O. ... Täta springor och sprickor där silverfisken vanligtvis trivs. Låt inte böcker, papper eller kläder ligga framme på golvet under en längre tid. Håll det så torrt som möjligt i kök och badrum.

Hur förökar sig Långsprötad silverfisk?

Hon lägger bara 1-3 ägg per dag, men kan lägga 100 stycken under sitt liv. ... Efter tre till sex veckor kläcks äggen. Den nykläckta silverfisken ser ut som en vuxen, men är inte mer än två millimeter lång. Genom att ömsa skinn, upp till 50 gånger, växer den till under tre års tid till vuxen silverfisk.

Varför får man silverfiskar i hemmet?

Några silverfiskar i badrummet är oftast inget att bry sig om, men om de håller till i vardagsrummet eller sovrummet kan det, enligt Anticimex, vara ett tecken på fuktskada. Silverfiskar lever av avlagringar i avlopp, men föredrar stärkelserik föda som papper och tyg.

Hur får man bort silverfiskar Husmorstips?

Utrota silverfiskar

  1. Städa badrum och kök grundligt. ...
  2. Damma och torka även av alla ytor, skafferier och bokhyllor. ...
  3. Dra en tops med röd cederträolja eller ättika längs alla springor och gömmor där de kan tänkas hålla hus. ...
  4. Se till att försöka hålla torrt och rent på de platser där de gillar att bo, som badrum och kök.

Hur sprider sig silverfisk?

Långsprötad silverfisk sprider sig i hela hemmet De vill säga, att de lever på små mängder av döda insekter, tapet, papper men även mjöl och gryn. Det innebär att långsprötad silverfisk sprider sig i hela huset, till skillnad mot vanlig silverfisk som håller sig till badrummet eller kanske köket.