:

Hur blir man av med hår i ansiktet?

Innehållsförteckning:

 1. Hur blir man av med hår i ansiktet?
 2. Hur får man bort hår på överläppen?
 3. Hur blir man av med hår i rumpan?
 4. Hur får man bort hår på halsen?
 5. Hur får man bort allt skägg?
 6. Är det farligt att vaxa ansiktet?
 7. Vad händer om man vaxar ansiktet?

Hur blir man av med hår i ansiktet?

Några metoder mot ökad hårväxt är:

 1. Rakning (med moden rakhyvel med dubbla rakblad efter mjukgörande av huden)
 2. Vaxning.
 3. Blekning av mörka hårstrån.
 4. Hårborttagningskräm.
 5. Diatermi (en metod där hårsäckar förstörs med hjälp av en svagt strömförande nål)
 6. IPL eller laser.

Hur får man bort hår på överläppen?

Använd hårborttagningskräm på överläppen Det går att ta bort hår på överläppen med hjälp av en kräm. En kräm ger ett snabbt, smärtfritt och lent resultat genom alkaliska kemikalier. Kemikalierna bryter ned keratinet (proteinstukturen av ditt hår), vilket gör att de blir svaga och tillslut löses upp.

Hur blir man av med hår i rumpan?

Att raka, vaxa, plocka eller tråda är bara några sätt att ta bort hår tillfälligt men alla dessa metoder är också såna som måste upprepas om, och om, och om, och om igen. Ja, ni känner igen det… Laser däremot är en fantastisk metod för permanent hårborttagning som både är skonsam och effektiv.

Hur får man bort hår på halsen?

Diatermi är en klassisk och effektiv metod som vanligen används på mindre områden där hårväxten inte är så tät som till exempel ansikte, haka, hals, överläpp, ögonbryn och runt bröstvårtor. Metoden används även för att ta bort hårstrån som saknar pigment och på områden där IPL inte ger resultat.

Hur får man bort allt skägg?

Vi får ofta frågan om det går att tunna ut skägget men det går inte. Ska skägget bort får man räkna med att ta bort allt hår annars blir det ett ojämt resultat. Har man problem med hårsäcksinflammationer på halsen kan laser vara en bra lösning. Försvinner håren så kan det inte bli några hårsäcks inflammationer.

Är det farligt att vaxa ansiktet?

Med den här tekniken finns det ingen risk för inåtväxande hårstrån eftersom du inte tar bort hårroten. Det betyder dock att ytan inte kommer att vara helt len och hårlös. Håret kommer fortfarande finnas där, endast mindre synligt. Men det finns risker när det gäller blekning vilket många människor finner frånstötande.

Vad händer om man vaxar ansiktet?

Ljuset absorberas av melaninet (pigmentet) i håret och omvandlas till ljusenergi (värme). Värmen stimulerar hårsäcken att gå in i en vilofas. Resultatet blir att håret faller av och återväxt förhindras, vilket leder till att mängden hår som växer ut gradvis minskar.