:

Vad är blank färg?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är blank färg?
  2. Vad är halvmatt färg?
  3. Vilken Glans har sidenmatt?
  4. Hur gör man blank färg matt?
  5. Vad är Helmatt färg?
  6. Vilken matthet på färg?
  7. Vad menas med matt färg?
  8. Vilken typ av färg till golvlister?
  9. Vilken glans på snickerier?
  10. Vilken glans på Paneltak?

Vad är blank färg?

Blank färg ger mer reflexer från ljuset, men har fördelen att den är lättare att torka av och hålla ren. I exempelvis hallen eller köket är därför blank, alternativt halvmatt färg ett praktiskt val.

Vad är halvmatt färg?

Halvmatt (11-29): Används på väggar man vill kunna torka av, ex kök, hall, barnrum. Matt (6-10): Vanligast på väggar som bör tåla viss avtorkning utan att upplevas blanka. Helmatt (0-5): Bäst på ytor som man vill ska vara helt reflexfria som ex innertak (dock ej tak i kök / våtrum).

Vilken Glans har sidenmatt?

Produktspecifikationer

Volym3 l
Avsedd förOmålade och målade väggar och tak. På trä, betong, puts, tapet, glasfiberväv och filt i sov- och vardagsrum.
KulörWarm Grey.
GlansSidenmatt 7
Användning inomhusJa

Hur gör man blank färg matt?

Då får du en sidenmatt yta utan repor i lacken. Pimpsten – eller pimsten som det också heter – är en mycket porös lavabergart. Denna används som slipmaterial både i hela bitar och i pulver. När du ska matta ner en blanklackerad yta ska du använda mycket fint pulveriserad pimpsten och en mjuktagel eller nylonborste.

Vad är Helmatt färg?

En färgs glansgrad anges i en skala från där 1 är helmatt och 100 är helblank. En vanlig väggfärg har oftast glansgrad 7.

Vilken matthet på färg?

Glansgraden står för hur blank en färg är, där 2 är helmatt och 90 är högblank. Ju blankare en färg är desto tåligare är den mot rengöring. Glans 2 används vanligtvis endast i tak där det inte ställs några krav på avtorkningsbarhet, medan glans 7-20 är vanligare på väggar inomhus.

Vad menas med matt färg?

Om en färg är matt eller glansig beror på färgens glansgrad. Glansgrader mäts på en skala från , där 1 är helmatt och 100 är helblank. Färger med glansgrad 1–6 räknas som matta färger.

Vilken typ av färg till golvlister?

Industrimålade eller helt nya lister ska grundmålas och obehandlade kvistar behandlas med kvistlack. Måla listerna med Nordsjö Ambiance Superfinish Snickerifärg som flyter ut bra och ger en tålig yta. Måla listerna i två lager för bästa resultat.

Vilken glans på snickerier?

Glans 90 används för det mesta till snickerier och metall.

Vilken glans på Paneltak?

Vanligtvis lyder rekommendationen att du ska välja en matt färg till taket, men här väljer vi en färg med glans 10, då det inte är så högt till tak och rummet är lite mörkt. Den lite högre glansgraden reflekterar ljuset bättre i rummet.