:

Hur får man bort kaprifol?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort kaprifol?
  2. Vad passar med kaprifol?
  3. Hur stor kruka till kaprifol?
  4. Hur klättrar vildvin?
  5. Hur klättrar Pipranka?
  6. Vilken kaprifol?
  7. Vad doftar kaprifol?

Hur får man bort kaprifol?

Det går ju inte att täcka hela tomten med svart plast heller och upp på buskar och träd kommer man förstås inte på det viset, så antingen gräver du upp kaprifolen eller så får du ta till sista halmstrået och spruta/pensla.

Vad passar med kaprifol?

Kaprifolen är lätt att föröka genom att ta halvförvedade slingor, dra av de understa bladen, skrapa lite lätt på barken nertill och plantera direkt i jorden (eller i en kruka först om du föredrar det). Tre andra tips på snabba väggar för din trädgård: Pipranka och humle – två härliga och härdiga snabbklättrare.

Hur stor kruka till kaprifol?

Att odla kaprifoler i krukor eller andra behållare Klättrande arter kan odlas i behållare såsom krukor, men kommer inte att växa lika bra som i trädgårdsjord. När det kommer till behållare så växer de allra bäst i så stora behållare som möjligt. Kaprifol i kruka.

Hur klättrar vildvin?

Vanligt vildvin klättrar enbart med sina klängen och håller sig därför till spaljén man tillhandahåller.

Hur klättrar Pipranka?

Växtplats och jord för pipranka Det bör inte vara för starka vindar, för bladen kan skadas. Piprankor slingrar sig och behöver spaljéer som stöd. Bygg dessa kraftigt för att klara av tyngden av lianerna som kan bli mellan 4-7 meter höga. På moderna fasader kan piprankor med fördel klättra upp på vajrar.

Vilken kaprifol?

Äkta kaprifol är härdig till växtzon 3, och får orangea bär till sina ljusrosa eller gräddvita blommor. Blommar mellan maj och juni. Till skillnad mot den äkta kaprifolen så är vildkaprifolen något härdigare, och klarar sig ända till växtzon 4.

Vad doftar kaprifol?

Plantorna är härdiga till stockholmstrakten. Den s.k. äkta kaprifolen, Lonicera caprifolium är något härdigare, har kraftigare växt och blommar också i juni-augusti med gräddvita blommor, som doftar himmelskt.