:

Kan man hälla i koncentrerad spolarvätska?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man hälla i koncentrerad spolarvätska?
  2. Kan man blanda spolarvätska?
  3. Vad innehåller koncentrerad spolarvätska?
  4. Vart är spolarvätska?
  5. Vilken sorts spolarvätska?
  6. Hur länge håller spolarvätska?
  7. Kan man använda vatten som spolarvätska?

Kan man hälla i koncentrerad spolarvätska?

Om du använder koncentrerad spolarvätska, ska du blanda ut den med vatten innan du häller den i behållaren för spolarvätska. 4. Titta ned i behållaren för spolarvätskan. Där finns ett streck som markerar hur mycket spolarvätska du kan fylla i.

Kan man blanda spolarvätska?

I instruktionsboken står att VW enbart rekommenderar ”Scheibenklar” spolarvätska. Dessutom står det: ”Blanda aldrig spolarvätskor som rekommenderas av Volkswagen med andra spolarvätskor. Vätskorna kan skära sig och flagorna som bildas kan leda till att det blir stopp i spolarmunstyckena.”

Vad innehåller koncentrerad spolarvätska?

Spolarvätska – färdigblandad eller koncentrerad Om du köper spolarvätska för vinterbruk ska den innehålla alkohol (ofta etanol och isopropanol) som skyddar bilens spolsystem och gör att spolarvätskan inte fryser vid låga temperaturer. I spolarvätskan finns också rengöringsmedel som löser upp smuts och damm på rutorna.

Vart är spolarvätska?

Behållaren för spolarvätska sitter vanligtvis vid kanten av motorn och locket är för det mesta blått eller gult. På locket ser du en symbol för vindrutetorkare, vilket vanligtvis består av en vindruta med två streck. Behållaren har ofta ett streck som anger maxgräns för hur mycket spolarvätska du ska ha i som mest.

Vilken sorts spolarvätska?

Det finns två olika typer av spolarvätska: Det finns spolarvätska med alkohol och utan alkohol. Spolarvätska med alkohol är avsedd för vinterbruk för att förhindra att den fryser när temperaturen sjunker under nollan.

Hur länge håller spolarvätska?

Spolarvätskan klarar 18-20 minusgrader Att köpa färdigblandat är naturligtvis smidigast, men man kan spara lite pengar på att köpa koncentrerad spolarvätska och blanda själv. Var dock noggrann med att inte späda ut den för mycket.

Kan man använda vatten som spolarvätska?

Spolarvätska är nödvändigt för en bra sikt under alla väderförhållande då den håller bilens rutor rena. Det finns färdigblandad och koncentrerad spolarvätska att välja mellan, där den koncentrerade blandas med vatten.