:

Hur får man i sig hyaluronsyra?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man i sig hyaluronsyra?
  2. Hur funkar hyaluronsyra?
  3. Är hyaluronsyra veganskt?
  4. När använda hyaluronsyra?
  5. Varför är hyaluronsyra viktig för huden?

Hur får man i sig hyaluronsyra?

Sanningen är att det inte finns mycket hyaluronsyra i grönsaker. Men oroa dig inte! För även om grönsakerna inte innehåller mycket av ämnet så kan de hjälpa din kropp att naturligt öka det. Genom att äta rotfrukter till exempel potatis, sötpotatis och morötter kan du hjälpa din kropp att själv skapa hyaluronsyra.

Hur funkar hyaluronsyra?

Trots namnet är hyaluronsyra ingen syra – utan en fuktbindande sockermolekyl som finns naturligt i huden. Den har förmågan att binda fukt upp till 1 000 gånger sin egen vikt och ger en stötdämpande effekt i kroppen. Det är hyaluronsyra och kollagen som upprätthåller hudens lager och struktur.

Är hyaluronsyra veganskt?

Hyaluronsyra finns med flera olika ursprung. Den kan vara såväl naturlig som syntetisk, animalisk eller vegansk. ... Vår hyaluronsyra, både den högmolekylära och den lågmolekylära, är naturlig och vegansk, framställd genom fermentering av majs & betor och godkänd i ekologiskt certifierade hudvårdsprodukter (COSMOS).

När använda hyaluronsyra?

Nere i huden bildar hyaluronsyra en geléliknande konsistens som agerar fyllnadsmedel och stötdämpare mellan hudens proteinstrukturer elastin och kollagen, vilket fyller ut huden inifrån. Därför används hyaluronsyra i fillers som injiceras under huden för att fylla ut rynkor och linjer.

Varför är hyaluronsyra viktig för huden?

Tre fördelar med hyaluronsyra du bara inte kan vara utan Fantastisk fuktbindare – utmärkt för torr eller mogen hud. Motverkar rynkor och torrhetslinjer genom dess utfyllande effekt på huden. Samverkar med kollagenet i huden där det bygger upp och upprätthåller hudens struktur.