:

Vad kostar vägtullar?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar vägtullar?
  2. Hur betalar jag trängselskatt i Göteborg?
  3. Vad bestämmer om du ska betala trängselskatt?
  4. Vem betalar trängselskatt tjänstebil?
  5. Vart betalar man vägtull i Stockholm?

Vad kostar vägtullar?

Trängselskatt tas ut på bestämda tider för fordon som körs in i och ut ur Stockholms innerstad samt på Essingeleden. Det högsta beloppet per dag och fordon är 135 kronor för högsäsong och 105 kronor för lågsäsong. Högsäsong är perioden 1 mars–dagen före midsommarafton och 15 augusti–30 november. Lågsäsong är övrig tid.

Hur betalar jag trängselskatt i Göteborg?

betalar du trängselskatt autogiro. e-avi (e-faktura) bankgiro (via det inbetalningskort vi skickar ut) digital brevlåda (erbjuder din brevlådeoperatör en betallösning kan du betala i din digitala brevlåda)

Vad bestämmer om du ska betala trängselskatt?

Vilka ska betala trängselskatt? Skatten betalas av de som har en bil som är registrerad i vägtrafikregistret eller som brukas med saluvagnlicens. Det är ägaren till bilen som ska betala skatt, alltså den som är skriven som ägare i vägtrafikregistret eller den som står som licenstagare.

Vem betalar trängselskatt tjänstebil?

Om arbetsgivaren betalar anställdas trängselskatt vid privata resor med förmånsbil är det en skattepliktig förmån. Det innebär att anställda ska beskattas för förmånen, och att du som arbetsgivare ska betala arbetsgivaravgifter och göra skatteavdrag.

Vart betalar man vägtull i Stockholm?

betalar du trängselskatt bankgiro (via det inbetalningskort vi skickar ut) digital brevlåda (erbjuder din brevlådeoperatör en betallösning kan du betala i din digitala brevlåda).