:

Hur betala vägtull i Polen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur betala vägtull i Polen?
  2. Hur bra är vägarna i Polen?
  3. Är det farligt att åka till Polen?
  4. Hur bilar man till Polen?
  5. Får man åka till Polen från Sverige?
  6. Hur fort får man köra i Polen?

Hur betala vägtull i Polen?

Kontant- eller kortbetalning Vägtull kan betalas i zlotys, euro eller dollar. Om du betalar i en annan valuta än polsk kommer du att får en växel i zlotys. Internationella betalningsort som Diners, Master Card, Maestro och Visa accepteras. Du kan också betala med vissa DKV, Routex eller E100 bränslekort.

Hur bra är vägarna i Polen?

Tempot på de polska vägarna är ofta uppskruvat med höga farter och överraskande omkörningar. Det finns gott om bensinstationer, även längs mindre vägar, och alla säljer blyfri bensin. Registreringsbevis Du måste ha med dig registreringsbeviset i original.

Är det farligt att åka till Polen?

Allmänna säkerhetsläget Det är tryggt att resa i Polen. Se upp för ficktjuvar i kollektivtrafiken och på offentliga platser, i synnerhet i större städer.

Hur bilar man till Polen?

Färjor till Polen Väljer du att bila till Polen är en bra start att boka färjebiljetter. Det finns flera förbindelser från Sverige till Polen, bland annat Nynäshamn-Gdansk, Ystad-Świnoujście, Trelleborg-Świnoujście och Karlskrona-Gdynia. Du kan läsa mer om de olika alternativen på vår sida om färjor till Polen.

Får man åka till Polen från Sverige?

Följande karantänsregler gäller för personer som reser in till Polen. Resenärer från Schengenområdet och Turkiet: 10 dagars karantän gäller alla personer som kommer till Polen oavsett färdmedel. ... kan uppvisa ett intyg (på polska eller engelska) om negativt testresultat för SARS-cov-2.

Hur fort får man köra i Polen?

Motorväg: 140 km/tim. Motortrafikled med två skilda körbanor: 120 km/tim.