:

Vad kostar det att göra uppskov?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att göra uppskov?
  2. När betalar man Uppskovsränta?
  3. Vad är uppskovsränta?
  4. Hur mycket betalar du för ditt uppskov?
  5. Hur betalar du skatt på uppskovsbeloppet?

Vad kostar det att göra uppskov?

Du som har ett bostadsuppskov har hittills betalat en årlig skatt, ofta kallad uppskovsränta, på cirka 0,5 procent av uppskovsbeloppet. Skatten tas bort på både nya och gamla bostadsuppskov från och med deklarationen som du lämnar 2022.

När betalar man Uppskovsränta?

Du betalar den årliga skatten på ditt nuvarande bostadsuppskov till och med inkomståret 2020, som du deklarerar 2021. Sedan upphör den. Skatten tas ut genom en schablonintäkt som Skatteverket fyller i, i din inkomstdeklaration. Schablonintäkten är en kapitalinkomst.

Vad är uppskovsränta?

  • Uppskovsränta är den kostnad som man får betala till Skatteverket varje år för att man har gjort uppskov på vinstskatten från en försäljning.

Hur mycket betalar du för ditt uppskov?

  • Årlig kostnad för ditt uppskov. Du som har ett uppskov betalar årligen en skatt på cirka 0,5 procent av uppskovsbeloppet. Skatten tas ut genom en schablonintäkt.

Hur betalar du skatt på uppskovsbeloppet?

  • Om du har ett uppskov betalar du årligen en skatt på cirka 0,5 procent av uppskovsbeloppet som tas ut genom en schablonintäkt. På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.