:

Hur får man elefantöra buskig?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man elefantöra buskig?
  2. Hur får man en stor elefantöra?
  3. Hur får man elefantöra att blomma?
  4. Hur sköter jag min elefantöra?
  5. Hur delar man elefantöra?
  6. Varför hänger mitt elefantöra?

Hur får man elefantöra buskig?

Du kan forma Elefantöra till att bli buskigare genom att beskära toppen, så förgrenar den sig. Gör en stickling av toppen så får du en ny planta. Om din Elefantöra blir lång och sned, kan du räta upp den med hjälp av en blompinne.

Hur får man en stor elefantöra?

Ljusförhållande. Det absolut viktigaste för att elefantöra ska växa på höjden är att den lever under rätt ljus- och vattenförhållanden. Jag har märkt att mina elefantöron trivs bäst i östfönster under majoriteten av året, alternativt en bit in i rum med soliga fönster.

Hur får man elefantöra att blomma?

Blomning: Det är ovanligt att parasollpilean blommar men får den stå fuktigt, ljust och svalt vintertid ökar chansen betydligt. Vattning: Håll jorden fuktig men inte blöt. Parasollpilea tål inte stående vatten, så se till att jorden är väldränerad och att inget vatten står kvar på fatet.

Hur sköter jag min elefantöra?

För att få elefantörat att trivas så kan du gott placera den i ett halvljust läge med en temperatur om minst 5 °C, utan att den står i ett direkt solljus. Med mindre ljus får den nämligen större blad. Under sommarhalvåret kan du ge den lite extra gödning ungefär varannan vecka och hålla den lagom vattnad.

Hur delar man elefantöra?

Stickling av Elefantöra (Pilea peperomoides)

  1. Börja med att knipsa av de uppstickande skotten på elefantörat så nära stammen som du kan.
  2. Sätt stjälkarna i vatten så att de bildar rötter. ...
  3. När stjälkarna har fått rötter är de redo att planteras i vanlig blomjord.

Varför hänger mitt elefantöra?

Så här är det – den allra vanligaste orsaken till att ett elefantöra tappar blad är att det har fått för mycket vatten. ... Elefantörat behöver nämligen syre för att överleva, och om jorden är allt för blöt under en längre period fylls de med vatten vilket slutar med att växten drunknar.