:

Hur behandla ekparkett?

Innehållsförteckning:

  1. Hur behandla ekparkett?
  2. Hur göra rent parkettgolv?
  3. Hur behandlar man ett furugolv?
  4. Hur får jag mitt parkettgolv blankt?
  5. Vad torkar man parkettgolv med?

Hur behandla ekparkett?

Ett oljat trägolv ska alltid behandlas direkt efter det lagts. Då använder du Kährs Satin Oil. Golvet får då en skyddande beläggning som gör att det behåller sin fina yta. När du sedan ska behandla det vid behov gäller det precis som med lackade golv att rengöra golvet noggrant innan, gärna med Kährs Cleaner.

Hur göra rent parkettgolv?

Städning av parkettgolv Dammsug och torrmoppa ofta, och komplettera med en fuktig, väl urvriden mopp/trasa ibland. Bäst resultat får du med Kährs Cleaner utspätt i vatten eller färdigblandad Kährs Spray Cleaner tillsammans med vår spraymopp. Torkar golvet inom en minut har du rätt mängd vatten.

Hur behandlar man ett furugolv?

Ett obehandlat furugolv måste först och främst slipas. Det gör vi med golvslipmaskin och det tar inte mer än ett par tre slipningar för att få träets naturliga hartser att tränga ner i träet och att göra ytan len och kvistfri. Därefter ska golvet ytbehandlas och det kan göras på många sätt.

Hur får jag mitt parkettgolv blankt?

Det bästa är att rengöra parkettgolv regelbundet för att undvika repor från smuts. Dammsug och skura med en lätt fuktad trasa efteråt minst en gång i veckan. Om du får repor i golvet kan du använda lack eller olja så syns de mindre.

Vad torkar man parkettgolv med?

Ljummet vatten med några droppar såpa i räcker gott för att golven ska bli rena och fina, så skippa andra typer av rengöringsmedel. Har du ett extra känsligt golv kan du dessutom torka av det med en torr trasa efter att du skurat det.