:

Hur behandla Goretex?

Innehållsförteckning:

  1. Hur behandla Goretex?
  2. Hur gör man rent Gore-Tex skor?
  3. Hur länge håller Goretex?
  4. Hur vattentät är Gore-Tex?
  5. Är Gore-Tex varmt?
  6. Hur behandlar man vandringskängor?
  7. Vad tvättar man skor på?
  8. Hur länge håller en skaljacka?
  9. Vad är Gore-Tex för material?

Hur behandla Goretex?

GORE-TEX ytterplagg

  1. Det effektivaste sättet att återställa den vattenavvisande förmågan hos dina jackor och andra ytterplagg är att tvätta dem i maskin och därefter låta dem torka. ...
  2. När ytterplagget är torrt ska det torktumlas i ytterligare 20 minuter – det återaktiverar impregneringen (DWR).

Hur gör man rent Gore-Tex skor?

GORE-TEX skor

  1. Tvätta bort smuts med en svamp eller borste.
  2. Använd ljummet vatten med en liten mängd flytande tvättmedel.
  3. Läs tillverkarens instruktioner för läderskor.
  4. Använd inte blekmedel.
  5. Tvätta inte skorna i tvättmaskinen.

Hur länge håller Goretex?

DWR är inte permanent. Regelbundet slitage och exponering för smuts, tvättmedel, insektsmedel och andra material kan korta dessa livslängd. Bäst av allt: att återställa vattenavstötningsförmågan för din GORE-TEX produkt är extremt enkelt.

Hur vattentät är Gore-Tex?

Men kärnan i allt detta är GORE-TEX-membranet. Detta magiska (eller vetenskapligt utvecklade) membran innehåller miljarder porer per kvadratcentimeter, var och en av dem är 20 000 gånger mindre än en vattendroppe. Så vatten har absolut inte någon chans att tränga in.

Är Gore-Tex varmt?

Kan jag hålla värmen med Gore-Tex®? Gore-Tex®-membranet är vindtätt så det stoppar kall luft och vind, men har inte direkt några isolerande egenskaper. Därför bör du ta på dig ett eller flera lager kläder under ditt ytterplagg för att vara säker på att du håller dig varm.

Hur behandlar man vandringskängor?

Impregnera dina skor Fullnarvigt och oljat läder Vi rekommenderar vax som återfuktar och impregnerar i ett. Värm skon något i ett solvarmt fönster eller vaxa dem när lädret fortfarande är lite vått efter tvätten - då tränger impregneringen lättare in i lädret.

Vad tvättar man skor på?

Välj då ett tvättprogram för fintvätt på max 30°. Använd gärna en tvättpåse för att skydda både skorna och tvättmaskinen. Har du ingen tvättpåse kan ett örngott du inte är så rädd om fungera som substitut. Både skosnören och skor kan tvättas i maskin, men innersulan ska helst tvättas för hand.

Hur länge håller en skaljacka?

– Upp till tre år men det beror på hur mycket du använder den och hur du sköter den. Dun är känsligt för tvätt, vill du inte kemtvätta din jacka kan du tvätta den i maskin men du måste följa instruktionerna till punkt och pricka så att inte temperaturen blir för hög.

Vad är Gore-Tex för material?

Ett Gore-Tex®-membran består av massa pyttesmå hål, som är 20.000 gånger mindre än en vattendroppe. Hålen är helt enkelt för små till att vetten och vind kan tränga igenom. Däremot är de tillräckligt stora till att ångan från din kropp kan transporteras bort och ut till omgivningen, så att du kan hålla dig torr.