:

Finns det kräftor i Jämtland?

Innehållsförteckning:

 1. Finns det kräftor i Jämtland?
 2. Har Storsjön sin?
 3. Hur djup är Storsjön i Östersund?
 4. Är det tillåtet att fiska med utter?
 5. Vilka fiskarter finns i Storsjön?
 6. Hur djup är Storsjön i Sandviken?
 7. Vad är Jämtland i Sverige?
 8. Vad är landskapet i Jämtland?
 9. Vad är Jämtland i Norrland?
 10. När gränsar Jämtland till Norge?

Finns det kräftor i Jämtland?

Kräftorna finns inte i Storsjön naturligt, utan har planterats dit illegalt, enligt Anders Rydeborg som är fiskekonsulent på Länsstyrelsen i Jämtland. På länsstyrelsen hoppas man att signalkräftorna ska dö ut av sig själva eftersom de kan sprida kräftpest vidare till friska flodkräftor.

Har Storsjön sin?

Storsjön i Jämtland är med sin 464 kvadratkilometer stora yta verkligen en stor sjö, faktiskt Sveriges femte största. ... Området runt sjön kallas för Storsjöbygden, och till det området räknas även alla öar i sjön, varav de största är Andersön, Frösön, Norderön och Verkön.

Hur djup är Storsjön i Östersund?

74 mStorsjön / Max depth Största officiella djup är 74 meter, och medeldjupet är 17,3 meter, det största inofficiella djupet är 92 meter uppmätt av en dykare. Sjöns normalvattenstånd är 292 meter över havet och varierar 2,75 meter enligt vattendomen från 1947.

Är det tillåtet att fiska med utter?

En ”utter” är ett fiskeredskap som har använts sedan 1800-talet och den har varit vanlig över hela Norrland. Museets utter (Nbm 20265) kommer från Hertsölandet utanför Luleå. Den är utrustad med fem skeddrag och en wobbler. Fiske med utterbräda omfattas inte av det fria handredskapsfisket.

Vilka fiskarter finns i Storsjön?

Kanadaröding HarrRegnbågeLakeÖring Storsjön/Fiskar

Hur djup är Storsjön i Sandviken?

Storsjön är en sjö i Gävle kommun och Sandvikens kommun i Gästrikland och ingår i Gavleåns huvudavrinningsområde. Sjön är 9 meter djup, har en yta på 70,6 kvadratkilometer och befinner sig 62 meter över havet. Sjön avvattnas av vattendraget Gavleån.

Vad är Jämtland i Sverige?

 • Jämtland ( jämtska: Jamtlann) är ett landskap i södra Norrlands inland i mellersta Sverige. Jämtland gränsar i väster till Tröndelag i Norge, i nordöst till Lappland, i öster till Ångermanland och i söder till Härjedalen och Medelpad. Jämtland utgör 8,2 procent av Sveriges landyta, 34 009 kvadratkilometer och är Sveriges till ytan näst största ...

Vad är landskapet i Jämtland?

 • Jämtland utgör 8,2 procent av Sveriges landyta, 34 009 kvadratkilometer och är Sveriges till ytan näst största landskap. Jämtland har en befolkning på strax över 114 000 personer, och landskapet är ett av de landskap i Sverige med flest personer bosatta på landsbygden.

Vad är Jämtland i Norrland?

 • Jämtland (jämtska: Jamtlann) är ett landskap i södra Norrlands inland i mellersta Sverige. Jämtland gränsar i väster till Tröndelag i Norge, i nordöst till Lappland, i öster till Ångermanland och i söder till Härjedalen och Medelpad.

När gränsar Jämtland till Norge?

 • Jämtland gränsar i väster till Tröndelag i Norge, i nordöst till Lappland, i öster till Ångermanland och i söder till Härjedalen och Medelpad. Jämtland utgör 8,2 procent av Sveriges landyta, 34 009 kvadratkilometer och är Sveriges till ytan näst största landskap.