:

Är det trängselskatt i Göteborg idag?

Innehållsförteckning:

 1. Är det trängselskatt i Göteborg idag?
 2. Varför ingen trängselskatt idag?
 3. Har jag betalat trängselskatt?
 4. Vad är syftet med trängselskatt?
 5. Hur mycket har jag betalat i trängselskatt?
 6. Hur mycket drar trängselskatten in i Göteborg?
 7. Är det trängselskatt i Stockholm idag?
 8. Hur ofta betalar man trängselskatt?
 9. Hur betala vägtull i Göteborg?
 10. Vill betala trängselskatt?

Är det trängselskatt i Göteborg idag?

Trängselskatt tas ut på bestämda tider för fordon som körs in i och ut ur Göteborg. Det maximala beloppet per dag och fordon är 60 kronor....Tider och kostnader för trängselskatt i Göteborg.

Tider (klockan)Skattebelopp (kronor)
07:00–07:5922 kr
08:00–08:2916 kr
08:30–14:599 kr
15:00–15:2916 kr

Varför ingen trängselskatt idag?

24 juni. under juli månad ska ingen skatt tas ut förutom de fem första vardagarna utom lördag i den månaden (de fem första vardagarna som trängselskatt tas ut är fredag 1 juli, måndag 4 juli, tisdag 5 juli, onsdag 6 juli och torsdag 7 juli).

Har jag betalat trängselskatt?

Du kan på egen hand logga in och se dina skattebeslut i vår e-tjänst för trängselskatt. Det är även möjligt att kontakta vår kundtjänst på telefon: 0771-29 29 29 (öppet vardagar kl. 9:00-16:00) eller använda vårat kontaktformulär.

Vad är syftet med trängselskatt?

I Sverige används idag systemet med trängselskatt i Stockholm och Göteborg. Trängselskatten syftar till att minska trängseln och omfattar både svensk- och utlandsregistrerade fordon.

Hur mycket har jag betalat i trängselskatt?

Trängselskatt tas ut på bestämda tider för fordon som körs in i och ut ur Stockholms innerstad samt på Essingeleden. Det högsta beloppet per dag och fordon är 135 kronor för högsäsong och 105 kronor för lågsäsong. Högsäsong är perioden 1 mars–dagen före midsommarafton och 15 augusti–30 november. Lågsäsong är övrig tid.

Hur mycket drar trängselskatten in i Göteborg?

Staten drog in 256 miljoner kronor i trängselskatt från bilister i Göteborg och Stockholm under mars månad. Det är uppemot 24 miljoner kronor mer än vad man drog in under samma månad i fjol. Samtidigt har Folkhälsomyndigheten uppmanat folk om att inte åka kollektivt för att minska spridningen av coronaviruset.

Är det trängselskatt i Stockholm idag?

Trängselskatt tas ut måndag till fredag, mellan kl 06.00 och 18.29. Det tas inte ut trängselskatt under lördagar, söndagar och helgdagar.

Hur ofta betalar man trängselskatt?

Trängselskatt kan betalas via bankgiro på bank, via Internetbank eller med bankernas kuverttjänster. Varje månad får du en avi från Transportstyrelsen med föregående kalendermånads passager och belopp (skattebeslut) att betala. Varje månads skattebeslut ska betalas var för sig.

Hur betala vägtull i Göteborg?

Du kan betala trängselskatt på något av följande sätt:

 • autogiro.
 • e-avi (e-faktura)
 • bankgiro (via det inbetalningskort vi skickar ut)
 • digital brevlåda (erbjuder din brevlådeoperatör en betallösning kan du betala i din digitala brevlåda)

Vill betala trängselskatt?

Trängselskatt kan betalas via bankgiro på bank, via Internetbank eller med bankernas kuverttjänster....Senaste betaldag är en bankdag före det datum som anges på avin.

 1. Via internetbank: betalning senast sista bankdag före förfallodag. ...
 2. På bankkontor: betalning senast sista bankdag före förfallodag.