:

Är det farligt att äta VitaePro?

Innehållsförteckning:

  1. Är det farligt att äta VitaePro?
  2. Hur verksamt är VitaePro?
  3. Hur nyttigt är VitaePro?
  4. Vilka biverkningar har VitaePro?
  5. Är det farligt att äta vitaminer?
  6. Är VitaePro testat?
  7. Vem tillverkar VitaePro?
  8. Vem är ägare till VitaePro?
  9. Är det bra med VitaePro?

Är det farligt att äta VitaePro?

Vitaepro påstås, enligt reklamen, innehålla "trygga och rena ingredienser". Expressen kan i dag avslöja att Livsmedelsverket har fått in åtta rapporter om misstänkta allvarliga biverkningar av preparatet senaste åren. Det handlar om allt från svår leverpåverkan till allvarliga allergiska reaktioner.

Hur verksamt är VitaePro?

Tester har visat att de antioxidanter som används i VitaePro (vitamin C och E, samt selen) bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Vetenskapliga studier har visat att de verksamma ämnena i VitaePro har många olika effekter.

Hur nyttigt är VitaePro?

LEDER: VitaePro innehåller Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma. MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion. HJÄRTA: VitaePro innehåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag).

Vilka biverkningar har VitaePro?

VitaePro innehåller omega 3-fettsyror, antioxidanter, vitaminer, växtextrakt och mineraler som man även hittar i en normal, sund och varierad kost. Den mängd som du får i dig av dessa ämnen motsvarar den mängd du kan få i dig genom att äta varierad, nyttig mat varje dag. Risken för biverkningar är därför mycket liten.

Är det farligt att äta vitaminer?

Kosttillskott i form av D-vitamin, C-vitamin, kalcium, selen, betakaroten eller multivitamin gör varken nytta eller skada, enligt studien. De visade sig inte ha någon inverkan alls på risken att drabbas av hjärt-kärlsjukdom eller att dö i förtid.

Är VitaePro testat?

– Kosttillskott kan försämra idrottares prestationsförmåga. – Vitaepro är inte testat med avseende på hälsoeffekter. Vitaelab anger en selektiv referenslista där det ingår effekter av mat och där kosttillskotts negativa verkningar inte finns med. ... som kosttillskott verkar antioxidanter i bästa fall vara helt värdelösa.

Vem tillverkar VitaePro?

Produkten produceras av norska NutraQ AS och marknadsförs i Sverige av dotterbolaget Vitaelab AB. VitaePro har kommit att bli ett av Nordens mest använda kosttillskott och har varit Sveriges mest sålda kosttillskott under 2013, 2014, 2015, 2016, 20.

Vem är ägare till VitaePro?

VitaePro är ett kosttillskott som har funnits på svenska marknaden sedan 2008. Produkten produceras av norska NutraQ AS och marknadsförs i Sverige av dotterbolaget Vitaelab AB.

Är det bra med VitaePro?

Det finns inga studier på hälsoeffekter av Vitaepro. Många referenser är studier på mat och inte på kosttillskott. ... Det finns ingen information i reklamen om att kosttillskottet har någon påvisad effekt på hälsa eller prestation.