:

Hur avinstallerar man Adobe Flash?

Innehållsförteckning:

  1. Hur avinstallerar man Adobe Flash?
  2. Varför ta bort Adobe Flash Player?
  3. Vad ersätter Flash?
  4. Vad ska ersätter Flash Player?
  5. Vad händer när Flash försvinner?

Hur avinstallerar man Adobe Flash?

Avinstallera Flash Player

  1. Hämta avinstalllationsprogrammet för Flash Player. Obs! Innan du kör avinstallationsprogrammet måste du se till att Flash Player inte körs för att undvika konflikter under avinstallationen.
  2. Starta om datorn.
  3. Radera de återstående filerna: C:\Windows\system32\Macromed\Flash.
BE

Varför ta bort Adobe Flash Player?

Problemet var att den också blev väldigt osäker. Olika it-brottslingar kunde använda Flash för att göra intrång i datorn. Flash började därför ersättas av modernare lösningar som html5. Det här gjorde att tillverkaren Adobe till sist beslutade sig för att avveckla Flash.

Vad ersätter Flash?

Adobe Flash har funnits längre på webben än HTML5, men allt pekar på att Flash håller på att dö ut. Stora företag som till exempel Apple och Youtube har lagt ner sitt stöd för Flash. Nya mjukvaruutvecklare väljer istället att bygga sina webbapplikationer i HTML5.

Vad ska ersätter Flash Player?

Annonser, spel och till och med hela webbplatser byggdes med Adobe Flash, men tiderna har gått vidare, och officiellt stöd för Flash slutade slutligen den 31 december 2020, med interaktivt HTML5-innehåll som snabbt ersatte det.

Vad händer när Flash försvinner?

Den 31 december 2020 är sista dagen de kommer att distribuera programmet. Flash användes länge för att bygga alltifrån videotjänster som Youtube till spel och animationer på interaktiva webbplatser. Vid det här laget har Flash dock fasats ut för andra, mer moderna tekniker som exempelvis HTML5.