:

Hur avslutar jag en försäkring IF?

Innehållsförteckning:

 1. Hur avslutar jag en försäkring IF?
 2. Hur lång tid efter en skada kan man anmäla till försäkringsbolaget?
 3. När anmäla Bilskada?
 4. När Kan du avsluta försäkringen hos oss?
 5. Hur säger jag upp min försäkring?
 6. Hur gör man utbetalningar från Folksam till privatpersoner?
 7. Vad är Folksams traditionella kapitalförsäkring?

Hur avslutar jag en försäkring IF?

Du kan säga upp försäkringen genom att skicka in ett formuläret eller ring 0771-655 655. Du kan meddela oss när som helst under året att du vill avsluta försäkringen på årsförfallodagen.

Hur lång tid efter en skada kan man anmäla till försäkringsbolaget?

Anmäl till ditt försäkringsbolag Gör en anmälan till ditt försäkringsbolag så snart som möjligt men senast inom 10 år från att skadan inträffade. Skador som inträffat före den 1 januari 2015 ska anmälas inom 3 år från det du märkt eller fått kännedom om skadan.

När anmäla Bilskada?

Gäller skadan en stöld eller skadegörelse av ditt fordon ska händelsen först anmälas till polisen. Om du råkat ut för en trafikolycka eller fått en skada på ditt fordon är det snabbaste och enklaste sättet att anmäla skadan direkt på vår hemsida, i inloggat läge på Mina sidor, eller i vår app.

När Kan du avsluta försäkringen hos oss?

 • Du kan meddela oss när som helst under året att du vill avsluta försäkringen på årsförfallodagen. ... När du ställer av bilen hos Transportstyrelsen gör vi automatiskt om försäkring till en avställningsförsäkring om din bil är halv- eller helförsäkrad hos oss.

Hur säger jag upp min försäkring?

 • Hur säger jag upp min försäkring? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med uppsägning av din försäkring. Du kan skicka brev till Folksam 106 60 STOCKHOLM, ringa oss på telefon 0771-950 950 eller skriva till oss via vår chatt .

Hur gör man utbetalningar från Folksam till privatpersoner?

 • Utbetalningar från Folksam till privatpersoner sker via tjänsten Swedbanks Utbetalningssystem (SUS). En tjänst som används av många företag och myndigheter och sannolikt har du därför redan ett konto registrerat där. Skulle det inte finnas något konto registrerat skickas istället en avi ut till din bokföringsadress.

Vad är Folksams traditionella kapitalförsäkring?

 • Folksams traditionella kapitalförsäkring utmärks av att den ger dig som sparar ett garanterat belopp. Det gör den till ett utmärkt val för dig som vill ha ett tryggt sparande för långsiktiga behov som exempelvis pensionen. Vi är måna om att kunna fortsätta ge våra kunder ett garanterat belopp och en stark återbäring.