:

Vart jobbar Läkare Utan Gränser?

Innehållsförteckning:

  1. Vart jobbar Läkare Utan Gränser?
  2. Hur bedriver Läkare Utan Gränser sin verksamhet?
  3. Hur stora är Läkare Utan Gränser?
  4. Hur många jobbar på Läkare Utan Gränser?
  5. Vilka är medlemmar i Läkare Utan Gränser?
  6. Vad tjänar man på Läkare Utan Gränser?
  7. Vad betyder MSF?
  8. Vad är syftet med Läkare utan gränser?
  9. Vilka står bakom Läkare utan gränser?
  10. Vem bildade Läkare utan gränser?

Vart jobbar Läkare Utan Gränser?

Här arbetar vi

  • Zambia.
  • Venezuela.
  • Nigeria.
  • Tadzjikistan.
  • Jordanien.
  • Kongo-Kinshasa.
  • Afghanistan.
  • Zimbabwe.

Hur bedriver Läkare Utan Gränser sin verksamhet?

För Läkare Utan Gränser är organisationsstrukturen, med en genomtänkt arbets- och ansvarsfördelning, tydliga rutiner och aktiva policys (attestordning, inköpspolicy etc.), en av grundstenarna i kontrollmiljön. En annan viktig del är att upprätthålla en organisationskultur där transparens och ärlighet är centralt.

Hur stora är Läkare Utan Gränser?

3) Hur fungerar Läkare Utan Gränser? Läkare Utan Gränser är ett nätverk bestående av 21 sektioner. Organisationen har egna projekt i omkring 65 länder runt om i värl- den. Under ett år utför våra internationella fältarbetare 7 000 uppdrag och tillsammans med cirka 31 000 lokalt anställda driver de verksamheten i fält.

Hur många jobbar på Läkare Utan Gränser?

Vår styrka ligger i vår engagerade och kunniga personal. Varje år arbetar cirka 45 000 anställda med att ge sjukvård och humanitärt stöd till de mest behövande i över 70 länder i världen. På det svenska kontoret jobbar vi med att samla in pengar, rekrytera fältpersonal och sprida kunskap om humanitära frågor.

Vilka är medlemmar i Läkare Utan Gränser?

Medlemmarna i föreningen Läkare Utan Gränser har oftast arbetat i projekt utomlands eller på något av våra kontor och de utgör den lagstiftande makten i organisationen. Läkare Utan Gränsers arbete styrs alltså av dem som har ingående kunskap om humanitärt arbete och organisationen.

Vad tjänar man på Läkare Utan Gränser?

Du som åker på ditt första uppdrag för oss får en lön på 13 079 kronor. Ersättningsnivån ökar sedan med erfarenhet och ansvar. Lönen är tänkt att täcka eventuella löpande utgifter i Sverige och är pensionsgrundande. Vi betalar även resa och boende samt bistår med fickpengar som ska täcka mat och liknande.

Vad betyder MSF?

Läkare utan gränser (franska: Médecins sans frontières – MSF) är en internationell medicinsk humanitär ideell hjälporganisation som är politiskt och religiöst obunden. Läkare utan gränser bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

Vad är syftet med Läkare utan gränser?

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Sedan 1971 har vi bistått människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer, oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

Vilka står bakom Läkare utan gränser?

Läkare Utan Gränser eller Médecins Sans Frontières (MSF) startades 1971 i Paris av en grupp läkare och journalister. De ansåg att det behövdes en oberoende hjälporganisation som talade ut om övergrepp och missförhållanden, och satte människor före politik.

Vem bildade Läkare utan gränser?

Läkare utan gränser

Läkare utan gränser
Läkare utan gränser i Murcia.
FörkortningMSF
Bildad1971
GrundareBernard Kouchner