:

Hur göra Rabattkant?

Innehållsförteckning:

  1. Hur göra Rabattkant?
  2. Hur sätter man Gräskant?
  3. Vilken Rabattkant?
  4. Hur lägger man kantsten runt rabatt?
  5. Hur hög Rabattkant?

Hur göra Rabattkant?

Placera stenar med en at ovansida som rabattkant. För att få dem i linje med varandra får man gräva ner dem. Då kan man också köra gräsklipparen över dem och gräsmattan blir mer lättskött. Man behöver inte grunda, som med stenplattor och betongsten, eftersom naturstenarna i sig är aningen oregelbundna.

Hur sätter man Gräskant?

Sätt fast plattjärnet mot stängerna med tvingar och väg av noga. Sedan svetsade jag fast stängerna ordentligt i plattjärnet. Svetsa inte ända upp utan kapa av stängerna någon cm under järnets övre kant.

Vilken Rabattkant?

Rabattkanter finns i en mängd olika material, men vanligast är att de är tillverkade av stål (kallas då ofta kantstål eller stålkant), plast, trä eller sten.

Hur lägger man kantsten runt rabatt?

Kantsten mot gräsmatta lägger du i marknivå När du ska lägga en kantsten mot en gräsmatta lägger du den bäst i nivå med gräsmattan. Då kommer du enklare åt hela ytan vid gräsklippning. Kör enkelt över stenen med gräsklipparens ena hjul, men var försiktig så att du inte skadar bladen.

Hur hög Rabattkant?

Rabattkant Corten 30 cm hög Kantstål / kantstöd / kantjärn används för att avgränsa tex en grusgång en rabatt eller som en avgränsning mellan tex en plattsättning och din gräsmatta på din uteplats. Ger en snygg och lättskött trädgård. Levereras i obehandlat stål som med tiden rostar och får en härligt rödbrun färg.