:

Vad kan man göra av plexiglas?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra av plexiglas?
  2. Vad sågar man plexiglas med?
  3. Kan man borra hål i plexiglas?
  4. Hur hållbart är plexiglas?
  5. Hur mycket vikt tål plexiglas?

Vad kan man göra av plexiglas?

Plexiglas kan fräsas i alla typer av fräsmaskiner. Här används en mindre fräsmaskin, en s k handöverfräs. 2. Vill du därefter ge dig på en mera konstnärlig gravyr bör du efterarbeta med en gravyrnål eller penna.

Vad sågar man plexiglas med?

Om man sågar i det värmekänsliga plexiglaset med för hög hastighet och fel sågklinga kan materialet smälta i snittkanterna. Men genom att använda en fintandad sågklinga med minst 48 tänder och rätt tandgeometri får man fina snitt.

Kan man borra hål i plexiglas?

Stegborr HSS 4 - 20 mm, kan användas till hålborrning i plastskivor som exempelvis Plexiglas, akrylplast och polykarbonat. Du kan använda denna typ av borr för plexiglas, eftersom vanliga metall borrar kommer att orsaka att plexiglaset bryts när borren går igenom materialet.

Hur hållbart är plexiglas?

Akrylplast är ett väldigt bra material att använda för många syften. Exempelvis är det vanligt att det används för att bygga uterum. Detta för att plexiglas håller sig väldigt bra mot solexponering. ... Plexiglas har emellertid en bättre kvalité vad gäller hållbarhet mot exempelvis solen.

Hur mycket vikt tål plexiglas?

Artikeldata

ProduktnamnPLEXIGLAS-SKIVA AKRYL KLAR 5XMM
Vikt
EAN-nr284
Netto vikt8.03
TypKLAR