:

Hur funkar Stadsmissionen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur funkar Stadsmissionen?
  2. Vem äger Stadsmissionen?
  3. Är Stadsmissionen religiös?
  4. Hur finansieras Stadsmissionen?
  5. Vilket år bildades Skolstiftelsen inom Stockholms Stadsmission?
  6. Vad tar myrorna emot?
  7. Var kan man lämna begagnade kläder?
  8. Vad tar Erikshjälpen emot?

Hur funkar Stadsmissionen?

Stadsmissionens olika verksamheter lindrar nöd genom att varje dag ge stöd till människor som lever i utsatthet. Stadsmissionerna arbetar med akuta insatser som att få äta sig mätt eller få sova ut i en säng. Men även för en varaktig förändring med samtal, motivation och lotsning vidare i samhället.

Vem äger Stadsmissionen?

Stockholms Stadsmission är som namnet antyder verksam i Stockholm i Sverige. Ordförande är Johan Karlström och direktor är Åsa Paborn. Organisationen ingår i Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner och är medlem i Giva Sverige.

Är Stadsmissionen religiös?

Idag har våra medarbetare och besökare i våra verksamheter olika livsåskådningar och Stockholms Stadsmission missionerar inte. Vi är en ideell organisation, fristående från kyrkan. ... Det är i samverkan med myndigheter och andra ideella organisationer som vi kan göra störst nytta för människor i våra verksamheter.

Hur finansieras Stadsmissionen?

Sociala företag. Stockholms Stadsmission bedriver flera sociala företag vars främsta syfte är arbetsintegration. Verksamheten finansieras i huvudsak av försäljning av produkter och tjänster. Flera av de sociala företagen är beroende av gåvor i form av kläder, saker och livsmedel från privatpersoner och företag.

Vilket år bildades Skolstiftelsen inom Stockholms Stadsmission?

Samarbete med stadsmissionerna. Vår stiftelsegrundare Stockholms Stadsmission har bedrivit skolverksamhet för barn, unga och vuxna sedan 1853, något du får veta mer om i filmen här på sidan.

Vad tar myrorna emot?

Vi tar emot kläder, prylar och heminredning i gott skick i alla våra butiker runt om i landet! Hitta din närmaste butik här. Vi har även många andra insamlingsplatser som du kan hitta här. När du tar dig an hög nummer 3, se vad du kan laga, lappa eller lämna in för reparation.

Var kan man lämna begagnade kläder?

Röda Korset Second Hand tar tacksamt emot hela och rena kläder, möbler och prylar som vi kan sälja vidare. När en gåva lämnas in till oss säljs den i vår butik, och överskottet från försäljningen går till Röda Korsets verksamhet.

Vad tar Erikshjälpen emot?

Second hand-butiken nära dig tar emot möbler, husgeråd, kläder, böcker och elektronik, leksaker, sportutrustning, hemtextil, skor och mycket annat som är i gott skick. Du kan skänka varor till din butik på följande sätt: Lämna själv i vår gåvomottagning.