:

Varför använder man tvättpåse?

Innehållsförteckning:

  1. Varför använder man tvättpåse?
  2. Vilket tvättprogram för underkläder?
  3. Vilket tvättprogram för kalsonger?
  4. Hur tvätta med Sidentvål?
  5. Vad betyder P på Tvättlappen?
  6. Vilket tvättprogram för sängkläder?
  7. Vad är syntet för material?
  8. Vilket tvättprogram Linne?
  9. Hur tvättar man Sidentäcken?

Varför använder man tvättpåse?

Tvättpåsar ger en skyddande fysisk barriär mellan dina känsliga plagg och resten av din tvätt och trumman. De förhindrar att dina kläder skadas, samt förhindrar både att de luddar av sig och förtida slitage.

Vilket tvättprogram för underkläder?

Ska du tvätta underkläder i tvättmaskinen så är underklädesprogrammet ett bra val. Finns inte ett sådant så ska det gå bra att välja ylle- eller handtvättsprogrammet. Vänd ut och in på underkläderna. Stoppa dem sedan i en tvättpåse och lägg i tvättmaskinen.

Vilket tvättprogram för kalsonger?

Det brukar faktiskt finnas ett program som heter ”underklädesprogrammet” eller liknande, vilket passar bra när du ska tvätta dina kalsonger. Finns inte det programmet kan du istället köra på något handtvätts- eller ylleprogram.

Hur tvätta med Sidentvål?

Instruktion för maskintvätt med tvål Tvätta i högst 30-40grader, gärna fintvätt. Vid maskintvätt med sidentvålarna har man nytta av ett tvålnät. Då läggs tvålen i tvålnätet och placeras sedan i tvättmedelsfacket. Observera att kulan på tvålnätssnöret hängs utanför tvättmedelsluckan.

Vad betyder P på Tvättlappen?

Symboler för kemtvätt P betyder att textilen får rengöras med perkloretylen. Ett streck under tecknet anger en begränsning av mekanisk påverkan, fukt och temperatur. En överstruken cirkel visar att plagget inte får kemtvättas, utan måste tvättas för hand.

Vilket tvättprogram för sängkläder?

Påslakan, lakan, och örngott bör man tvätta minst en gång varannan vecka, men helst en gång i veckan. En lämplig temperatur för påslakan och örngott är 40–60 grader och en lämplig temperatur för lakan är 60 grader. Man ska även tvätta madrasskyddet regelbundet i 60 grader.

Vad är syntet för material?

Syntetmaterial är ett samlingsnamn för olika typer av syntetiskt tillverkade material, till exempel polyester, polyamid eller akryl. Kläder i syntetmaterial kan oftast tvättas på 40°, men tål ibland bara 30° eller handtvätt.

Vilket tvättprogram Linne?

Allt nytt linne släpper överskottsfibrer i början som behöver sköljas ur i tvätten. Ställ in maskinen på det program med den mest generösa vattenmängden, välj inte ett eco-program då det är för vattensnålt. Välj istället ett kort 60 graders program. Lägg till extra sköljning om möjligt.

Hur tvättar man Sidentäcken?

Silkefibern av mullbärssilke är glatt och därmed smutsavvisande. Silkevadden behöver inte tvättas utan vädras istället. Fläckar tas lätt bort med lite vatten och Almgrens tvättvål. Sköter man silkevadden rätt håller täcket länge.