:

Hur arbetar Sverige med Agenda 2030?

Innehållsförteckning:

  1. Hur arbetar Sverige med Agenda 2030?
  2. Vad är social hållbarhet i förskolan?
  3. Vad betyder Agenda 2030?
  4. Vad innebär en god utbildning?
  5. Hur går det med Agenda 2030?
  6. Hur använder man läroplanen i det pedagogiska arbetet i förskolan?

Hur arbetar Sverige med Agenda 2030?

Sverige ska vara ett land i hållbar utveckling. Regeringen ska genom nationellt och internationellt ledarskap driva på genomförandet av Ag- enda 2030 och dess 17 mål för hållbar utveckling. Regeringen bedriver en ambitiös politik för hållbar utveckling och för att nå de globala målen och dess delmål.

Vad är social hållbarhet i förskolan?

Social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet Barnen ska ges möjlighet att utveckla kunskaper om hur de olika val som människor gör kan bidra till en hållbar utveckling – såväl ekonomisk och social som miljömässig. Barn växer upp med snabba förändringar i sin omvärld. De möter nya människor och nya situationer.

Vad betyder Agenda 2030?

Agenda 2030 med 17 globala mål för hållbar utveckling syftar till att utrota fattigdom och hunger, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, uppnå jämställdhet och egenmakt för alla kvinnor och flickor samt säkerställa ett varaktigt skydd för planeten och dess naturresurser.

Vad innebär en god utbildning?

Utbildningsfrågor ska ses utifrån behovet av kunskapsinhämtning under hela livet och då särskilt kopplat till möjligheten till deltagande i arbets- och samhällsliv. All utbildning ska främja värderingar, kunskaper och färdigheter, som bidrar till hållbar utveckling.

Hur går det med Agenda 2030?

En jätteviktig sak i Agenda 2030 är att man tar in de tre dimensionerna av hållbarhet - både den ekonomiska, den ekologiska och den sociala - och att man kopplar samman dessa. Man kopplar också samman de 17 målen, och understryker att inget mål är viktigare än något annat eftersom alla hänger ihop.

Hur använder man läroplanen i det pedagogiska arbetet i förskolan?

Förskollärare har därmed ett särskilt ansvar i utbildningen som arbetslaget genomför gemensamt.” Man kan alltså säga att undervisning tar avstamp i läroplanen, och det innebär att alla i arbetslaget behöver vara väl förtrogna med hela läroplanen och intentionerna med utbildningen i förskolan.