:

Vad används Tvättbollar till?

Innehållsförteckning:

  1. Vad används Tvättbollar till?
  2. Varför Doseringsboll?
  3. Hur lägger man i tvättmedel?
  4. Varför har man tennisbollar i torktumlaren?
  5. Vilken häller man sköljmedel i?
  6. Vad ska man ha för tvättmedel?
  7. Var häller jag flytande tvättmedel?

Vad används Tvättbollar till?

En tvättboll är ett föremål av plast som sägs ersätta tvättmedel vid tvätt av kläder och sängkläder i tvättmaskin. På marknaden förekommer både tvättbollar med innehåll som har likheter med traditionella tvättmedel och tvättbollar som sägs bygga på andra, mer eller mindre pseudovetenskapliga idéer.

Varför Doseringsboll?

Rekommenderas för de flesta nyare tvättmaskiner. Idag är tvättmaskinerna väldigt vattensnåla och många föredrar att dosera tvättmedlet direkt i trumman. Genom att använda en tvättboll är man garanterad att tvättmedlet löser sig i vattnet oavsett om maskinen är vattensnål eller inte.

Hur lägger man i tvättmedel?

Det finns flytande och pulver tvättmedel. Det flytande mäter man upp (doserar) i en boll och lägger direkt tillsammans med tvätten i tvätt-trumman. Pulvret häller man i tvättmedelsfacken och mäter med ett decilitermått.

Varför har man tennisbollar i torktumlaren?

Torkbollar är ett effektivt och miljösmart knep som får dina kläder att torka snabbare i torktumlaren. När maskinen har kört klart är kläderna mjuka, torra och släta - helt utan kemikalier eller mjukmedel.

Vilken häller man sköljmedel i?

Om du skall använda sköljmedel häller du det i facket märkt (var noga med att inte fylla på över MAX-markeringen).

Vad ska man ha för tvättmedel?

Ditt vittvättmedel bör vara en pulvervariant. Flytande tvättmedel innehåller nämligen inte blekmedel, vilket krävs för att det ska vara riktigt bra på till exempel te-, kaffe- och rödvinsfläckar. Vitheten påverkas av om det finns optiska vitmedel i tvättmedlet. De får tvätten att se vitare ut än den egentligen är.

Var häller jag flytande tvättmedel?

Flytande: Häll tvättmedlet i doseringsfacket eller i en tvättboll som du ställer direkt på kläderna i maskinen, och starta sedan maskinen. Korrekt dosering kan göra underverk för din tvätt. Men kom ihåg att vattnets hårdhet – och hur smutsig tvätten är – kan påverka hur mycket tvättmedel du behöver använda.