:

Vad hjälper ricinolja med?

Innehållsförteckning:

  1. Vad hjälper ricinolja med?
  2. Hur gör man med ricinolja?
  3. Hur använder man ricinolja mot förstoppning?
  4. Kan man använda ricinolja på ögonfransarna?
  5. Hur får man bort ricinolja från håret?

Vad hjälper ricinolja med?

Ricinoljan har många användningsområden. Den är speciellt bra för vata- och kapharelaterade obalanser och kan användas såväl invärtes som utvärtes. Den sätter igång blodcirkulation i kroppen, hjälper mot torrhet i hud och hårbotten och mot smärta och stelhet i leder.

Hur gör man med ricinolja?

Gör så här: Börja med att fukta håret och massera sedan in ricinoljan i hårbotten för att sedan dra ut oljan i längderna. Vira en handduk runt håret och låt oljan verka ett tag, ju längre desto bättre.

Hur använder man ricinolja mot förstoppning?

Ricinolja som laxermedel, underlättar förstoppning och minskar smärta med gradvis användning. 2. Ricinoljan minskar nivån av toxiner i magen. Detta förbättrar matsmältningen och minskar vanliga bukproblem som irriterande tarmar, kramper, gas, illamående och kräkningar.

Kan man använda ricinolja på ögonfransarna?

Rengör ögonen ordentligt från smink och smuts, applicera sedan ricinolja vid fransroten och längs med hela fransraden. Applicera även oljan på fransarna med hjälp av en rengjord gammal mascaraborste och en bomullspinne tex. Så lite som 1-2 droppar räcker för att täcka fransarna vid varje öga.

Hur får man bort ricinolja från håret?

Tvätta ur oljan Tycker du att det sitter kvar kan du prova att tvätta med starköl (5%). Alkohol löser ricinolja och öl är bra för håret.