:

Hur applicera Noviform?

Innehållsförteckning:

  1. Hur applicera Noviform?
  2. Varför har man ont i skulderbladet?
  3. Hur gör du när du ger ögondropparna och vad behöver du tänka på när du ger det?
  4. Hur använder man Ögondroppsstöd?
  5. Varför får man ont i bröstryggen?
  6. Varför har man ont i axeln?

Hur applicera Noviform?

Sära på ögonlocken (se bilden) och lägg en salvsträng (½ -1 cm) på insidan av det ena ögonlocket (lämpligast på det nedre) med hjälp av tubspetsen. För att fördela salvan jämnt över ögongloben, håll ögonlocken slutna och massera lätt i riktning mot näsan. Observera att Noviform kan missfärga kläder och sänglinne.

Varför har man ont i skulderbladet?

När du får ont kring skulderbladen kan det bero på ett antal olika tillstånd. Ofta är man stel i muskler och leder till följd av stillasittande eller brist på träning. Värken går ofta över av sig själv, men kan i vissa fall kräva utredning.

Hur gör du när du ger ögondropparna och vad behöver du tänka på när du ger det?

Gör så här:

  1. Be personen att hålla huvudet lätt bakåtlutat och titta uppåt.
  2. Dra sedan försiktigt ner det undre ögonlocket så att det bildas ett mallanrum där ögondroppen kan ges.
  3. Droppa en droppe av det ordinerade läkemedlet på ett sådant sätt att tubens eller flaskans spets inte vidrör ögat.

Hur använder man Ögondroppsstöd?

Luta huvudet bakåt eller ligg på rygg. Placera droppstödet rakt över ögat med ljusspringan uppåt – utan att vidröra ögat – och för ner det undre ögonlocket med hjälp av droppstödskanten. Håll ögat helt öppet och titta upp mot ljusspringan. Tryck därefter lätt flaskan så att en droppe pressas ut.

Varför får man ont i bröstryggen?

Ont i bröstryggen Det vanligaste är att smärtan kommer från spänningar i musklerna, men smärtan kan också komma från skelettet. Ibland kan smärta i bröstryggen även komma från lungorna eller hjärtat, till exempel vid hjärtinfarkt, kärlkramp eller en blodpropp i lungan.

Varför har man ont i axeln?

Den vanligaste orsaken till smärta i axeln är ändå något problem med senorna. Oftast är det fråga om degeneration i rotatorkuffen. Senorna kan ge symtom utan att det förekommer några större strukturella förändringar (tendinopati). Ett plötsligt olycksfall eller degeneration kan orsaka ruptur (bristning) i en sena.