:

Vad gör hårvax?

Innehållsförteckning:

 1. Vad gör hårvax?
 2. Hur använder man hårgele?
 3. Är vax dåligt?
 4. Vad är hårvax gjort av?
 5. Vilka hårprodukter ska jag använda?
 6. Hur får man Wet look?
 7. Hur länge kan man ha vax i håret?
 8. Vad är fiber vax?

Vad gör hårvax?

Hårgel är en rinnig produkt som oftast appliceras i vått hår, och när håret torkar styvnar gelen och blir väldigt fast och hård. ... Med vax kan du i de flesta fall fortsätta styla om håret under dagen - håret blir alltså mer följsamt och smidigt - och ändå får den stadga som behövs.

Hur använder man hårgele?

Det är bara att ta en önskad mängd, gnugga ut den något i händerna och fördela det i håret och styla som du vill. Hårgelé fungerar bra i både kort hår och långt hår när du vill ha en bra hårdag. För kort hår är det enkelt att forma frisyren med hjälp av gelé.

Är vax dåligt?

När det gäller hårvax kan vi med största sannolikhet utgå från att det inte är är smaken utan snarare om vaxet tappar effekt, eller konsistens och utseende påverkas. Du kan alltså använda hårvaxet efter datumet, men det kommer helt enkelt inte fungera lika bra.

Vad är hårvax gjort av?

Hårvax är en typ av tjockt vaxartat fett som gnids in i håret för att ge det stadga. Till skillnad från hårgelé som oftast innehåller alkohol så är hårvax baserat på ingredienser utan alkohol, vilket i sin tur minskar risken att håret torkar ut.

Vilka hårprodukter ska jag använda?

Hårvård: Använd milda och vårdande produkter som bevarar håret friskt och inte torkar ut eller tynger ner. Satsa på inpackningar ett par gånger i månaden. Styling: Använd ett serum som motverkar kluvna toppar. Om håret är lockigt, använd en creme som definierar lockarna.

Hur får man Wet look?

 1. Börja med att blöta igenom hela håret ordentligt, och därefter handdukstorka det. ...
 2. Wet look kan du göra på olika sätt. ...
 3. Använd fingrarna för att fördela produkten i hela håret, och arbeta in ordentligt från rötterna och ut i längderna. ...
 4. Om du använder en gel eller en mousse, så kan du föna håret för extra hållbarhet.

Hur länge kan man ha vax i håret?

Till skillnad mot rakning så får man ett hårfritt resultat som varar mellan 2-6 veckor beroende på vad du har för hårväxt och hur länge du väntade på utväxt innan vaxning. Hårstrået förfinas varje gång du vaxar, risken för inväxta hår och inflammationer minskas och du slipper obehaglig stubb som kliar.

Vad är fiber vax?

Ett fibervax Innehåller fibrer som hjälper till att bygga upp, ge textur och forma håret och passar mycket bra för korta till halvlånga frisyrer. Tips: Ta en liten mängd produkt i handflatorna och klappa med händerna ovanför håret så faller fibrerna ner lätt över håret och fördelas jämt.