:

Varför hårdvaxolja?

Innehållsförteckning:

 1. Varför hårdvaxolja?
 2. Hur länge ska hårdvaxolja torka?
 3. Hur känns hårdvaxolja?
 4. Hur tåligt är Hårdvaxat golv?
 5. Varför luta golv?
 6. När kan man gå på Hårdvaxoljat golv?
 7. Hur länge ska oljat golv torka?
 8. Hur behandla golv?

Varför hårdvaxolja?

Hårdvaxolja används främst som ytbehandling på olika typer av trägolv och är ett bra val av flera olika anledningar. Att det ger ett naturligt resultat och tar fram träets vackra egenskaper är en av dom och att det är slitstarkt en annan. ... Samtidigt som träets naturliga struktur fortfarande framhävs.

Hur länge ska hårdvaxolja torka?

Osmo Hårdvaxolja Express är en ofärgad proffsprodukt för golv. Den är mycket snabbtorkande och finns i två varianter, matt eller sidenmatt. Hårdvaxoljan torkar på 2-3 timmar, det innebär 2 appliceringar och färdigbehandlat golv samma dag.

Hur känns hårdvaxolja?

Hårdvaxolja trägolv påminner mycket om oljade golv, det är lena och sköna att gå på, du känner av trä känslan. Hårdvaxolja kombineras ofta med pigment för att få en ljusare eller mörkare känsla. Man kan även få hårdvaxolja i olika glans, från matt till blank. Vanligast är den matta.

Hur tåligt är Hårdvaxat golv?

Men se här, skisserna förklarar:

 1. Hårdvaxat trägolv. Ett hårdvaxoljat trägolv har lägre slitskydd än lack men tål slitage mycket bra samtidigt som det står emot väta och smuts. ...
 2. Lackade trägolv. Ett lackat trägolv har en hård och tålig yta. ...
 3. Oljade trägolv. Ett oljat trägolv har en relativt känslig yta och saknar slitstyrka.

Varför luta golv?

Luta furugolv gör man för att de inte ska gulna lika fort som de annars skulle ha gjort. Lutbehandlingen gör dessutom att golvet blir mindre fuktkänsligt och mer reptåligt. – Luten bromsar infärgningen i träet så att den tar mycket längre tid.

När kan man gå på Hårdvaxoljat golv?

Efter 12 timmar kan man ställa in möbler i rum där golvet behandlats med Osmo Hårdvaxolja. Tänk på att luftfuktigheten i rummet inte får vara högre än 50% och temperaturen inte lägre än 20 C, så att behandlingen har torkat ordentligt.

Hur länge ska oljat golv torka?

Svar: Olika ytbehandlingsprodukter tar olika lång tid att härda/torka. Generellt bör man vänta minst 24-48 timmar innan man möblerar golvet. En matta eller liknande som täcker golvet, bör inte läggas på förrän cirka två veckor efter ytbehandlingen. Tänk på att ett trägolv aldrig ska utsättas för våta städmetoder.

Hur behandla golv?

Såpskurning är det klassiska sättet att göra rent golv med kallvatten och såpa. Det ger ljusa och smutsavvisande golv med en stark yta. Såpning däremot är en modern golvbehandling där man dränker golvet med såpa och sedan låter den torka in.