:

När ska man använda transparent puder?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man använda transparent puder?
  2. Vad gör ett puder?
  3. Vad är Translucent Powder?
  4. Hur använder man vitt puder?
  5. Varför Translucent Powder?
  6. Vilken nyans på puder?
  7. Hur lägger man löspuder?
  8. Vilket puder?
  9. Hur applicera Setting Powder?

När ska man använda transparent puder?

Varför ska man använda ett transparent puder? Ett transparent puder används i huvudsak för att fixera sminket och dämpa blänk.

Vad gör ett puder?

Pudrets uppgift är framförallt att hålla din foundation och concealer på plats och göra ansiktet matt och jämnt. Du kan välja mellan löst eller kompakt puder beroende på vilket du gillar bäst. Transparent puder innehåller lite färgpigment och används främst för att fixera underlaget och matta ner huden.

Vad är Translucent Powder?

4-in-1 Loose Setting Powder Med detta fina löspuder kommer din makeup att få ett naturligt resultat – som en som en osynlig slöja. ... Nyansen Translucent, jämnar ut din makeup och är färgkorrigerande, neutraliserar pigmenteringar och fräschör.

Hur använder man vitt puder?

Man kan till exempel baka concealer under ögonen för att få maximal täckning, förhindra den från att lägga sig i fina linjer och för att ljusa upp området. Den stora mängden puder lämnas på huden under ca 5-15 minuter för att sedan svepas bort med en fluffig borste.

Varför Translucent Powder?

Om du applicerar pudret ovanpå din foundation så fungerar den som en barriär för yttre påverkan och låser in makeupen och stabiliserar de flytande konsistenserna. Dessutom så hjälper den till att kontrollera sebumproduktionen så att din makeup inte blir förstörd av en glansig T-zon.

Vilken nyans på puder?

SVAR: Puder handlar snarare om att ge din hy textur än färg. Välj därför helst en transparent nyans utan pigment eller ett puder som ligger så nära din egna hudton som möjligt. En för ljus färg gör att ditt ansikte ser onaturligt blekt och pudrig ut medan en för mörk färg ger ett tungt och kompakt utseende.

Hur lägger man löspuder?

Applicera först löspudret med en puderpuff som du trycker mot huden. Gå sedan över med en puderborste för att få bort överflödigt puder. Då får du en jämn och fin yta. Komplettera sedan med en bronzer, rouge eller highlighter på kindben och näsrygg.

Vilket puder?

För att skapa en täckande och perfekt yta är kompaktpuder ofta bra, se dock till att inte använda för mycket. Om du letar efter ett puder som kan fixera ditt smink och som får din foundation att hålla längre, är ett löspuder ett bra alternativ. Välj gärna ett löspuder i en transparent nyans som saknar pigment.

Hur applicera Setting Powder?

Tidigare var det vanligt att använda pudret över hela ansiktet, men nu när trenden är en mer fräsch och dewy hud används pudret på mer strategiska ställen. Lite på näsan eller hakan eller varsomhelst där din hud har en tendens att bli blank eller oljig och där du behöver täckning som räcker längre.