:

Vad används en Näbbtång till?

Innehållsförteckning:

  1. Vad används en Näbbtång till?
  2. Hur används en tång?
  3. Vad använder man en spetstång?
  4. Vad använder man avbitartång till?
  5. Vad kan man göra med flacktång?
  6. Vad används en Polygriptång till?
  7. Vad används en kniptång till?
  8. Vad är en radiotång?
  9. Hur använda polygrip?
  10. Vad använder man Kombinationstång till?

Vad används en Näbbtång till?

Perfekt vid öppning och stängning av motringar/splittringar och för att forma metalltråd. Med en näbbtång i vardera hand får du de där extra små fingrarna som man så väl behöver ibland.

Hur används en tång?

Griptänger (för att gripa arbetsstycken). Tänger att skära och kapa med (sidavbitare, mittavbitare, front- och tväravbitare). Tänger att forma med (bland annat för kopplings- eller lödteknik). Kombinationstänger (förenar flera funktioner, används exempelvis för att gripa, och klippa/knipa av).

Vad använder man en spetstång?

Hovtång är en gammal typ av tång, men den används i stor omfattning än idag, speciellt av snickare och oftast för att dra ut vanlig spik. Det är även möjligt att med en hovtång klippa av föremål, även om det rekommenderas att använda en avbitartång till detta. Ordet "hovtång" är belagt i svenska språket sedan 1520.

Vad använder man avbitartång till?

Avbitartång är en sorts tång. Den används för klippa av diverse föremål. Skären är olika utformade, beroende på vilket material som ska klippas. Så har till exempel avbitare avsedda för pianotråd (= härdat fjäderstål) skär med rundad egg och inte spetsig.

Vad kan man göra med flacktång?

Flacktången, eller plattången, används för att böja tunnare plåt och tråd. Käftarna kan vara släta eller räfflade.

Vad används en Polygriptång till?

Polygrip[redigera | redigera wikitext] Polygripen är ett multiverktyg som snabbt och enkelt kan gripa över föremål med olika diameter. Det är smidigt för att lossa både till exempel muttrar och rör med ett och samma verktyg.

Vad används en kniptång till?

Används för surrning av tråd och tågvirke. Ändavbitaren har käftarna, eller skären, ställda i rät vinkel mot varandra. Den kan också användas som ”hovtång” för nubb.

Vad är en radiotång?

Tång med flat lång spetsig käft - perfekt för att hålla fast, vid kapning av material etc.

Hur använda polygrip?

En polygrip är en griptång där avståndet mellan käftarna kan varieras. Polygripen är ett multiverktyg som snabbt och enkelt kan gripa över föremål med olika diameter. Det är smidigt för att lossa både till exempel muttrar och rör med ett och samma verktyg.

Vad använder man Kombinationstång till?

Avbitartång (sidavbitare) och kombinationstång för olika slags arbeten. Används bland annat för att dra åt skruvar, muttrar och klippa upp förseglingar.