:

Hur länge ska man ligga på Spikkudde?

Innehållsförteckning:

 1. Hur länge ska man ligga på Spikkudde?
 2. Vilken Spikkudde är bäst?
 3. Hur många gånger per dag kan man ligga på spikmatta?
 4. Är det bra att ligga på spikmatta?
 5. Är det bra att stå på en spikmatta?
 6. Vad är fördelen med spikmatta?
 7. Kan ligga på spikmatta?
 8. När ska man inte använda spikmatta?

Hur länge ska man ligga på Spikkudde?

Använd din Bed of Nails när det behövs, helst dagligen i 10 till 20 minuter, eller så länge du vill. Som ny användare kan det vara bättre att ligga under en kortare tid tills kroppen blir van vid spikarna. Det är helt ofarligt att ligga under en längre tid eller till och med att somna på den.

Vilken Spikkudde är bäst?

 • Bäst i test spikmatta: Shakti Original Spikmatta. 9,5/10. 499 kr. ...
 • Bästa med spikkudde: Anodyne spikmatta med kudde. 9,3/10. ...
 • Bästa billiga spikmattan: Spikmatta Akupunktur. 9,1/10. ...
 • Bäst för fötterna: Shakti Footpad. 9,1/10. ...
 • Mest prisvärda: Gymstick Active Spike Mat. 8,9/10.

Hur många gånger per dag kan man ligga på spikmatta?

SpikmattaHur ofta och hur länge? I början kan det räcka med att du ligger 10-15 minuter per tillfälle på din Shaktimatta för att sen öka upp till 20-40 minuter. Det är inte farligt att ligga längre eller om du råkar somna. Använd den när du har tid och lust, gärna varje dag.

Är det bra att ligga på spikmatta?

Spikmattan hjälper inte mot kronisk smärta. Den ger inte heller bättre nattsömn. Men smärtpatienter som testat mattan fick en mätbar minskning av de värsta smärttopparna. Det visar en forskningsstudie vid Karlstads universitet.

Är det bra att stå på en spikmatta?

Spikmattan är bra att använda sig av vid bl. a. depression, stress, när du är spänd och har svårt att sova eller vid huvudvärk. Spikarna trycker på akupressurpunkter som hjälper till att lösa spänningar, mjuka upp stela muskler och ge avkoppling.

Vad är fördelen med spikmatta?

Avslappning eller lugn aktivitet rekommenderas efter användningen. Shakti akupressurmatta är baserad på den indiska spikmattan. Tusentals spikar skapar ett tryck mot huden och musklerna, och ger hjälp till cirkulation, avslappning, mental skärpa och välmående.

Kan ligga på spikmatta?

I början kan det räcka med att du ligger 10-15 minuter per tillfälle på din Shaktimatta för att sen öka upp till 20-40 minuter. Det är inte farligt att ligga längre eller om du råkar somna. Använd den när du har tid och lust, gärna varje dag. Avslappning eller lugn aktivitet rekommenderas efter användningen.

När ska man inte använda spikmatta?

- Personer med koagulationsdefekter (Blödarsjuka) eller personer som står under behandling med koagulationshämmare (blodförtunnande medel) ska inte påbörja användning av spikmatta utan att rådfråga läkare först, då det i vissa fall föreligger risk för hudblödningar och blåmärken.