:

Varför Sättsand?

Innehållsförteckning:

  1. Varför Sättsand?
  2. Är Sättsand och stenmjöl samma sak?
  3. Varför stenmjöl?
  4. När använder man stenmjöl?
  5. Kan man ha stenmjöl som Fogsand?

Varför Sättsand?

Fogsand är viktigt, för det packar sig ner i springorna mellan plattorna. Detta gör att hela stenytan fungerar som en stor platta. Trots det tillåter den varje enskild sten att röra sig en aning, ex. när en bil kör in på uppfarten.

Är Sättsand och stenmjöl samma sak?

Fogsand påminner om vanlig finkornig sand. Den är lätt att sopa ner i fogarna och passar i stort sett alla typer av markstenar. Det finns även en variant av fogsand med högt pH-värde som är ogräshämmande. Stenmjöl är ett krossat material som binder bra och försvårar myrornas framfart.

Varför stenmjöl?

Stenmjölet går att använda som sättsand eller fogsand till bredare fogar. Stenmjöl har även utmärkta egenskaper för fyllning av hål och ojämnheter, fyllning runt rör eller för att sätta kantlister. ... Stenmjöl kan användas för att göra egna jordblandningar med kompost, naturtorv och andra material.

När använder man stenmjöl?

Stenmjöl är det finaste materialet som tas fram vid krossning. Det benämns 0/2 till 0/8 där beteckningen avser minsta och största kornstorleken i millimeter. Används vid fogning av marksten och plattor. Justeringar, jordförbättring med mera.

Kan man ha stenmjöl som Fogsand?

Allt för plattsättning och fogning Som underlag kan du med fördel använda dig av stenmjöl som sättsand. Det skapar ett hårt underlag och minskar risken för att myror bygger bo mellan eller under dina plattor. När du sedan lagt dina plattor använder du vår fogsand som fog.