:

Kan det svida av Pevaryl?

Innehållsförteckning:

  1. Kan det svida av Pevaryl?
  2. Hur vet man om man har svamp i underlivet?
  3. Är canesten bra?
  4. Kan man använda Pevaryl till hund?
  5. Vad är bäst mot svamp i underlivet?

Kan det svida av Pevaryl?

Liksom alla läkemedel kan Pevaryl orsaka biverkningar men alla användare behöver inte få dem. Vanliga (förekommer hos fler än användare): Klåda, sveda. Mindre vanliga (förekommer hos färre än användare): Utslag, sveda i hud och slemhinna på applikationsstället.

Hur vet man om man har svamp i underlivet?

De vanligaste tecknen på svamp i slidan är att det kliar och svider kring slidöppningen och på blygdläpparna. Ibland får du en vit, grynig flytning från slidan. Men flytningarna kan också vara tunna och ibland förändras inte flytningarna alls. Slemhinnorna i slidan svullnar och blir sköra.

Är canesten bra?

Vad Canesten är och vad det används för Infektionerna är vanligtvis orsakade av Candida (jästsvampar). Symtomen kan vara klåda, en brännande känsla och vit till gul flytning. Klotrimazol som finns i Canesten kan också vara godkänd för att behandla andra sjukdomar som inte nämns i denna produktinformation.

Kan man använda Pevaryl till hund?

Pevaryl finns att köpa på apotek och är egentligen ett medel för att behandla fotsvamp på människor. Dock skulle jag personligen vara försiktig att använda pevaryl om din hund slickar frenetiskt på tassarna och får i sig pulvret.

Vad är bäst mot svamp i underlivet?

Svamp i underlivet är ofarligt och går ofta över av sig själv. Behandling är sällan nödvändig. Om symtomen är besvärande kan du använda svampdödande läkemedel (kräm eller salva) som finns receptfritt på apoteket. Om symtomen inte går över bör du söka vård, för att säkerställa att det inte är något annat du drabbats av.