:

Hur används solskydd?

Innehållsförteckning:

  1. Hur används solskydd?
  2. Hur ska man smörja in solkräm?
  3. Hur länge kan man vara i solen med solskydd?
  4. När Applicera solskydd?
  5. Vad menas med SPF 30?
  6. Hur använder man sololja?
  7. Vad ska man ha för solkräm?
  8. Hur länge kan man vara i solen med SPF 30?

Hur används solskydd?

Applicera rikligt med solskydd, och var extra noga med extra utsatta områden så som näsa, ögonlock, läppar och dekolletage. Återapplicera ditt solskydd varannan timme, samt efter varje gång du badat och torkat dig med handduk.

Hur ska man smörja in solkräm?

Smörj in huden generöst med solkräm innan du går ut. Det tar cirka 15 minuter för huden att absorbera solskrämen och verkligen skydda dig. Om du väntar med att smörja dig tills du är ute i solen är huden oskyddad och risken ökar att du bränner dig.

Hur länge kan man vara i solen med solskydd?

Bygg upp ditt naturliga solskydd Totalt bör man helst inte vara i direkt sol mer än två timmar per dag, även sedan man fått den önskvärda gyllenbruna färgen.

När Applicera solskydd?

Det gäller att återapplicera sitt solskydd varannan timme vid direkt sol. Det finns eg ingen regel som säger applicera varannan timme. Dvs inget som säger att det är ett måste. Men jag personligen tycker det är en bra tumregel för att vara säker på att man har fullgott skydd.

Vad menas med SPF 30?

Solskyddsfaktor är ett mått på solskyddsförmågan för hudapplicerade solskyddsmedel. Solskyddsfaktorn anger hur många gånger längre tid man kan vistas i solen med solskyddsmedel än utan, och anges i SPF (sun protection factor) enligt EU-kommissionens rekommendation. ... Högt skydd: SPF 30–50. Mycket högt skydd: SPF 50+

Hur använder man sololja?

Hur använder man sololja? Många sololjor sprayas på huden för att sedan smörjas in och få en jämn fördelning. Oljan ska appliceras en stund innan solexponering och appliceringen behöver bättras på under dagen för att ge ett ordentligt skydd mot UV-strålar. En del sololjor kan även användas i håret för att skydda håret.

Vad ska man ha för solkräm?

Om du har ljus hy och blont eller rött hår behöver du generellt sett använda en hög solskyddsfaktor, gärna SPF 50. Ju ljusare hy desto känsligare för solen brukar den vara. Mörk hy avger i sig ett visst skydd, men det är ändå bra att komplettera med en solskyddsfaktor på 20 om du planerar att vara ute i solen.

Hur länge kan man vara i solen med SPF 30?

Om du istället använder SPF30 frikostigt och om din hud vanligtvis blir röd efter 20 minuter i solen utan solcreme så multiplicera produktens SPF (d.v.s. 30) med 20 och du får en egen personlig skräddarsydd tid för när du bör återapplicera. SPF 30 x minuter / 10 timmar.