:

Kan man röka i en grill?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man röka i en grill?
  2. Vilken Rökspån?
  3. Kan man röka i gasolgrill?
  4. Vad kan man röka i en rök?
  5. Vilket Rökspån är bäst?

Kan man röka i en grill?

Visste du att det går att röka med en gasolgrill? Placera rökflisen på grillgallret över ett brännarrör på full effekt för att komma igång. Lägg på maten när röken har börjat utvecklas och beroende på recept kan du antingen stänga av grillen eller sänka värmen.

Vilken Rökspån?

Det beror helt enkelt på hur mycket röksmak man vill ha och vad man har tillgång till. Rökspån finns som chips eller flis och med olika smak. Ska man grilla under lång tid, dvs indirekt grillning, mer än 30 minuter, bör man även blöta spånet innan. Ju större flisbitarna är, ju längre rökutveckling blir det.

Kan man röka i gasolgrill?

Placera lådan på gallret rakt över en av brännarna så att den får direkt värme. 5. Stäng locket och låt röken byggas upp innan du lägger maten på grillgallret. Nu kan du sänka värmen till 130° C – en idealisk temperatur för rökning.

Vad kan man röka i en rök?

Få saker passar så bra att röka som fet fisk, fläsk och viltkött. Från att ha varit en konserveringsmetod har rökning av kött och fisk blivit en uppskattad smaksättning. Men att röka själv har länge ansetts för svårt av många. Många är vi väl som rökt abborre, regnbåge och annat i ABU-röken.

Vilket Rökspån är bäst?

De flesta träslag går att använda, dock inte barr träd som kan skapa en giftig rök som skadar din mat. Undantaget är enris som går mycket bra ihop med fisk och fläskkött. Prova gärna med några kvistar med rosmarin eller timjan på glöden när du tillagar lamm.