:

Varför pelott?

Innehållsförteckning:

  1. Varför pelott?
  2. Hur använder man pelott?
  3. Hur fäster man en pelott?
  4. Var köper man Pelotter?
  5. Vad är Mortons syndrom?
  6. Hur fungerar hålfotsinlägg?
  7. Varför sjunker fotvalvet?

Varför pelott?

Pelotten placeras bakom ledhuvudena på framfoten för bästa avlastande och lyftande effekt vid smärta och problem. ... Främre pelott inlägg är ett effektivt stöd för framfoten och fungerar även för problem med mortons neurom, nedsjunkna främre fotvalv, hallux valgus samt generell belastningssmärta i framfoten.

Hur använder man pelott?

Mjukt skoinlägg som ger stöd i hålfoten och bakom trampdynorna (pelott, se bild 2). Pelotter kan även köpas löst och klistras i skon. Pelotten ska trycka just bakom trampdynorna, inte under (se bild 2 ovan). Sko med låg klack och tillräcklig bredd över framfoten.

Hur fäster man en pelott?

En pelott är till för framfoten och placeringen ska vara precis bakom framfotens trampdyna. När du fäster pelotten på skon, börja först med att klistra in den försiktigt. Prova därefter att gå med skorna några steg. Känns placeringen bra och bekväm, ska pelotten ha blivit korrekt placerad.

Var köper man Pelotter?

Coimbra Pelott Assymetrisk främre valvstöd - Beige - Köp online hos Intersport.

Vad är Mortons syndrom?

Mortons neurom är en förtjockning av nervvävnad som drabbar känselnerv i framfoten och kan ge dig smärta och ibland även känselbortfall i tårna. Skor med bredare läst och pelottinlägg kan minska besvären.

Hur fungerar hålfotsinlägg?

Ett hålfotsinlägg avlastar hålfoten och minskar smärtan under dina fötter. ... Vissa fungerar som en vanlig strumpa med ett stöd under fotvalvet som fyller upp hålrummet och avlastar hålfoten medan andra ser ut mer som traditionella skoinlägg eller skosulor.

Varför sjunker fotvalvet?

Även de som inte har problem med nedfallna fotvalv kan uppleva samma problematik, det har sin grund i en felaktig funktion i foten i samband med gångcykeln. När en person med ett normalt fotvalv går kan fotvalvet tryckas ner när foten rör sig genom gångcykeln (häl ner, tå ner, häl upp, tå upp).