:

Hur använda Osmo Hårdvaxolja?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använda Osmo Hårdvaxolja?
  2. Hur många lager Osmo?
  3. Hur behandla golv med hårdvaxolja?
  4. Vad gör hårdvaxolja?
  5. Hur många lager hårdvaxolja?

Hur använda Osmo Hårdvaxolja?

Applicera Osmo Hårdvaxolja tunt i fiberriktning med Osmo Pensel, Osmo Mikrofiberroller 100mm eller Osmo Easy Pad luddfri trasa. Var noga med att inte lämna något överskott. Undvik att göra arbetet i direkt solljus.

Hur många lager Osmo?

Om du använder Osmo Penselborste eller Osmo Mikrofiberroller ska du bara lägga ett lager hårdvaxolja på toppen. Ytterligare ett lager riskerar att göra ytan repkänslig och hal.

Hur behandla golv med hårdvaxolja?

Hårdvaxolja är lätt att lägga. Det läggs på ett slipat obehandlat golv alternativt på ett oljat golv och tränger in väldigt bra även med enklare strykningsmetoder. Innan själva hårdvaxoljan läggs ofta en grundolja. Om det behövs en grundolja eller inte beror på vilken hårdvaxolja som används.

Vad gör hårdvaxolja?

Den används främst på golv men går lika bra att använda på bänkskivor och möbler. Oljan innehåller, precis som namnet antyder, både olja och vax. Oljan hjälper till att vårda träet och vaxet ger ett slitstarkt och vattenavvisande skydd.

Hur många lager hårdvaxolja?

Hårdvaxolja Appliceras i 2 lager med undantag för vissa infärgningar som kräver 3 lager. Första lagret appliceras i regel med polermaskin eller roller, är det med pigmenterad vax så kan det spacklas ut innan för att sedan poleras in för en jämn infärgning. Sista lagret rollas eller poleras med polermaskin.