:

Hur funkar Veckband?

Innehållsförteckning:

  1. Hur funkar Veckband?
  2. Hur används Nålkrok?
  3. Hur används fingerkrok?
  4. Hur får man veckade gardiner?
  5. Hur sätter man upp Veckbandslängder?
  6. Hur fungerar Multiband?
  7. Vilka Fingerkrokar ska man ha?

Hur funkar Veckband?

Rynkband. När du syr på ett band med fickor för rynkbandskrok så se till att de små fickorna ligger uppåt, mot dig. ... Sy raksömmen ovanför fickorna (ej över dem). Dra i trådarna för att rynka gardinen, knyt trådarna baktill (klipp inte av dem).

Hur används Nålkrok?

Används tillsammans med C-skena. Nålkrokens spets träs direkt i tyget och kroken träs över C-skenan och döljer därmed skenan.

Hur används fingerkrok?

Trä fingerkrokar

  1. Trä fingerkroken, nerifrån och upp. Fördela krokarna jämnt över gardinens bredd; lagom är var tredje ficka. Vill du ha större vågor väljer du längre avstånd mellan dina krokar.
  2. Haka sedan fingerkroken i öglan på ringen som hänger på gardinstången eller i gliden som redan sitter i skenan.

Hur får man veckade gardiner?

Gardiner med veckband Du bestämmer själv med hjälp av fingerkrokarna hur många veck du vill ha, ju fler krokar desto mer veckad blir din gardin. En veckbandsgardin med fingerkrokar är optimal till skena men går också att använda på gardinstång med ringar.

Hur sätter man upp Veckbandslängder?

4-fingerkrok ingår till varje veckbandslängd. Fingerkrok används för att skapa vackra fingerveck i gardinen som ger ett välskräddat intryck och låter gardinen komma till sin rätt. Fingerkroks-upphäng passar alla skenor med glid och vanlig gardinstång med gardinring och ögla på.

Hur fungerar Multiband?

En gardin med multiband har flera upphängningsfunktioner i ett vilket gör att du enkelt kan hänga upp gardinen på många olika sätt. På gardinstång kan en multibandslängd hängas på tre olika sätt. Direkt i hällorna, på baksidan av stången eller med hjälp av fingerkrokar eller ringar på stången.

Vilka Fingerkrokar ska man ha?

Vilken fingerkrok ska jag välja? Till gardinstång med gardinringar och öglor rekommenderar vi att använda fingerkrok för synlig skena. Om du har en takskena med glid och ska dra gardinen fram och tillbaka för fönstret, till exempel en mörkläggande gardin, då rekommenderar vi att du använda fingerkrok för synlig skena.