:

Hur får man tillgång till Legimus?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man tillgång till Legimus?
  2. Hur länge får man använda Legimus?
  3. Vad är Legimus?
  4. Vad finns på Legimus?
  5. Vem har rätt till talböcker?
  6. Kan man köpa Legimus?
  7. Vilka får Legimus?
  8. Vad kostar Legimus?
  9. Vad menas med Läsnedsättning?
  10. Hur många böcker finns på Legimus?

Hur får man tillgång till Legimus?

Om du vill låna talböcker måste du gå till ditt bibliotek för att ett konto. Det kan vara stadsbiblioteket, skolbiblioteket, sjukhusbiblioteket eller ditt universitetsbibliotek. De kan hjälpa dig med det du behöver. De flesta bibliotek vill att du bokar tid först.

Hur länge får man använda Legimus?

Konton där användaren aldrig har loggat in efter ett år. Det gäller både användarkonton och registrerarkonton. Bibliotekskonton där alla användare är inaktiva efter tre år.

Vad är Legimus?

Legimus är Myndighetens för tillgängliga mediers, MTM:s, bibliotek. Här kan du söka efter och låna våra böcker. ... Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, är en statlig myndighet som ger personer med läsnedsättning tillgång till de medier de behöver, på det sätt som passar dem.

Vad finns på Legimus?

I Legimus hittar du de titlar som finns på ett folkbibliotek, som skönlitteratur och facklitteratur. Det finns populära bästsäljare, smala fackböcker, lättlästa böcker och böcker på olika språk. Titlarna väljer vi ofta genom förslag från användarna och genom egen bevakning av utgivningen.

Vem har rätt till talböcker?

Många vill låna våra spännande böcker. Men bara den som har svårt att läsa vanliga böcker på grund av en läsnedsättning får låna talböcker. Alla barn och ungdomar som har svårt att läsa får låna talböcker. Det kan till exempel vara barn med synnedsättning eller läs- och skrivsvårigheter/dyslexi.

Kan man köpa Legimus?

Du kan köpa talböcker på cd på ditt vanliga bibliotek. Biblioteket gör en beställning åt dig. Boken skickas till dig inom några dagar tillsammans med en faktura. En talbok kostar 212 kr inklusive moms.

Vilka får Legimus?

Alla barn och ungdomar som har svårt att läsa får låna talböcker. Det kan till exempel vara barn med synnedsättning eller läs- och skrivsvårigheter/dyslexi. MTM kallar det för läsnedsättning. Om du är sjuk och därför har svårt att läsa får du också låna talböcker.

Vad kostar Legimus?

Kostar 195 kr i full version. Det finns en tidsbegränsad testversion utan kostnad.

Vad menas med Läsnedsättning?

Med en läsnedsättning menar vi att du behöver få en tryckt bok anpassad på något sätt för att kunna läsa den. En anpassad bok kan vara en inläst bok eller en bok i punktskrift. Du behöver inte visa intyg. Utifrån dina behov väljer du om du vill låna talböcker, e-textböcker eller punktskriftsböcker.

Hur många böcker finns på Legimus?

Talböcker är inlästa för dig med en läsnedsättning. Här hittar du mer än 100 000 talböcker som du kan låna på ditt vanliga bibliotek eller ladda ner direkt.