:

När använder man en pulversläckare?

Innehållsförteckning:

  1. När använder man en pulversläckare?
  2. Var ska man sikta när man använder en brandsläckare?
  3. Vilken typ av brandsläckare är bäst?
  4. Vilken brandsläckare släcker vad?
  5. Vad ska man ha för brandsläckare?

När använder man en pulversläckare?

Jämfört med andra handbrandsläckare har pulversläckare bäst släckeffekt per kilo släckmedel. De är inte frostkänsliga och passar därför att förvaras både utomhus och i fordon. Släckmedlet i pulversläckare leder inte ström och är därför lämpliga för släckning av bränder i elektroniska apparater.

Var ska man sikta när man använder en brandsläckare?

använder du en brandsläckare Rikta munstycket mot det som brinner. Sikta innan du trycker in handtaget. Sikta långt ner, inte mot toppen av lågorna. Gå nära branden och huka dig ner.

Vilken typ av brandsläckare är bäst?

Pulversläckare är den bästa släckaren för privatpersoner. De är lätta att använda, klarar alla typer av bränder och har en bra räckvidd. Vi rekommenderar pulversläckare på minst sex kilo. Ha brandsläckaren synlig, där du lätt kommer åt den.

Vilken brandsläckare släcker vad?

A är den vanligast förekommande klassen eftersom den riktar sig mot bränder i fasta material, såsom tyger, papper, trä och plast. För bränder i vätskor finns släckare med beteckningen B, för gasbränder, C, bränder i metall, och F-klassen är bäst lämpade i köksmiljöer för att släcka bränder i matfett och oljor.

Vad ska man ha för brandsläckare?

Handbrandsläckare i hemmet bör minst vara A och B klassad. Välj gärna en pulversläckare eftersom de är att föredra av rent släcktekniska skäl. Pulversläckare har mycket släckeffektivitet per kilo släckmedel och är relativt lätt att använda även för dig som ovan användare. Pulversläckaren är relativt underhållsfri.