:

Varför hår man mousse i håret?

Innehållsförteckning:

  1. Varför hår man mousse i håret?
  2. När ska man använda hårmousse?
  3. Kan man ta mousse i torrt hår?
  4. Är mousse bra för håret?
  5. Har Mousse Volume?
  6. Hår jag lockigt hår?
  7. I vilken ordning applicerar man hårprodukter?
  8. Hur applicerar man värmeskydd?
  9. Kan man föna torrt hår?

Varför hår man mousse i håret?

Hårmousse ger ditt hår stadga samtidigt som det behåller sin följsamhet. Du som har lockigt hår kan använda moussen för att tämja, definiera och hålla lockarna på plats, och samtidigt kapsla in fukt. Här kan du hitta flera olika varianter av hårmousse som bland annat kan ge håret volym, värmeskydd och glans.

När ska man använda hårmousse?

Hårmousse är det bästa botemedlet för livlöst hår, men om du applicerar den fel kan resultatet snarare bli en kletig röra. Har du lockigt hår, applicera en liten mängd på handflatorna innan du applicerar in den i fuktigt hår, börja i mitten av längderna och jobba ut mot topparna.

Kan man ta mousse i torrt hår?

3. Det går även att använda mousse i torrt hår. Locka håret som vanligt och när håret svalnar kramar man i lite mousse som ger stadga och hållbarhet.

Är mousse bra för håret?

Moussen används med fördel i samband med föning och därför är det även berikat med veteprotein som stärker och skyddar håret mot värmen från såväl hårfön som andra värmeverktyg. I mousse finns även ett extrakt av solrosfrö som skyddar håret mot solens skadliga UV-strålar.

Har Mousse Volume?

Pure Volume Volume Mousse 150 ml En vårdande hårmousse som ger volym, reducerar statiskt hår och skyddar mot värme. ... Applicera därefter moussen i fuktigt hår och föna, eller låt håret självtorka för ett mer naturligt resultat. Om du har långt och tjockt hår rekommenderar vi att du applicerar produkten lite i taget.

Hår jag lockigt hår?

Kännetecken: Vågigt eller lockigt hår är ofta tjockt och har mycket volym. Däremot kan det lätt bli frissigt, torrt och glanslöst. Färg: Satsa på en mild toning som inte torkar ut håret.

I vilken ordning applicerar man hårprodukter?

När du ska lägga en hårinpackning ska du i regel följa ordningen; schampo, inpackning, balsam. Schampo är det som gör att fjällskiktet i hårstråna öppnas och som tvättar bort den ”smuts” som finns i håret. Efter schampot appliceras din inpackning som efterföljs av balsam.

Hur applicerar man värmeskydd?

Applicera gärna passé för passé, alltså bit för bit, i håret så ser du till att allt är skyddat, runt om hela hårstråna. Eftersom du ska applicera värmeskyddet i handdukstorkat hår så kommer vattnet att göra att värmeskyddet sprider sig lättare över alla hårstrån.

Kan man föna torrt hår?

När håret är torrt använder du kalluften för att fixera formen och volymen. Kalluft är mer skonsamt för håret och gör också att håret håller formen betydligt längre. Föna alltid hårlängderna uppifrån och ned så minimerar du risken för friss och maximerar hårets naturliga glans.